Fotografii cu românii răniţi la Londra. Cu o zi înainte de atac se pozaseră chiar pe Podul Westminster. Andreea, tânăra recuperată din Tamisa, este stabilă

Fotografii cu românii răniţi la Londra. Cu o zi înainte de atac se pozaseră chiar pe Podul Westminster. Andreea, tânăra recuperată din Tamisa, este stabilă

Andreea şi Andrei pozând într-o staţie de metrou din Londra, cu o zi înainte de atac Sursa arhiva personală

Fotografii cu cei doi tineri români răniţi în atacul din 22 martie de pe Podul Westminster din Londra au fost date publicităţii de familiile lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familiile lui Andrei Burnaz şi Andreea Cristea, tinerii români răniţi la Londra, au dat publicităţii poze făcute de cei doi cu o zi înainte de atacul din 22 martie de pe Podul Westminster. Într-o declaraţie făcută prin intermediul autorităţilor britanice, părinţii au afirmat că sunt copleşiţi de iubirea, suportul şi respectul ce le sunt arătate pentru Andreea. 

Ei au oferit totodată fotografii ale cuplului care se pregătea de un moment important: cererea în căsătorie pe care Andrei urma să i-o facă Andreei de ziua lui, 24 martie. Acesta era şi motivul pentru care ei se aflau într-o vacanţă la Londra.

Familiile Burnaz şi Cristea au precizat că sunt foarte recunoscători pentru eforturile autorităţilor britanice de a-i salva viaţa tinerei. „Andreea este în stare critică, dar stabilă şi primeşte cea mai bună îngrigire medicală posibilă. Suntem copleşiţi de dragostea, sprijinul şi respectul pentru Andreea noastră. Poliţia Metropolitană continuă să furnizeze neîncetat îngrijirea şi suportul în aceste clipe foarte dificile“, au anunţat părinţii celor doi tineri, prin intermediul Poliţiei Metropolitane. 

Andrei Burnaz, chiar în locul unde după 24 ore, tragedia va lovi Sursa foto arhiva personală 

Andrei Burnaz (32 ani, inginer de instalaţii) şi Andreea Cristea (31 ani, arhitect), ambii din Constanţa, au fost printre victimele teroristului Khalid Masood (52 ani) din Londra, care a intrat cu maşina 4x4 în pietonii de pe Podul Westminster. Ca să scape cu viaţă, Andreea a sărit (sau a fost aruncată) în Tamisa, fiind pescuită de două ambarcaţiuni în stare de inconştienţă, plutind cu faţa în jos. Plămânii ei erau umpluţi cu apă, iar tânăra a trebuit operată pe creier, din cauza unui cheag de sânge. Ea se află în continuare internată într-un spital din Londra. 

Atentatul de pe Podul Westminster

Andreea Cristea, românca rănită în atacul din 22 martie, de pe Podul Westminster din Londra, a fost scoasă din apa Tamisei de un vas de salvare al pompierilor. Acelaşi lucru îl încercase o ambarcaţiune a companiei City Cruise, „Millenium Diamond“, dar fără succes. Tânăra a căzut sau s-a aruncat în râu în momentele în care teroristul care a intrat cu o maşină 4x4 în grupul de pietoni de pe pod.

Tânăra se află în continuare în stare critică, având plămânii plini cu apă, traumatisme şi leziuni provocate de căderea de la înălţime şi impactul cu apa rece. Familia se află lângă ea, fiind asistată de un reprezentant al Ambasadei României la Londra. 

Imaginile surprinse de martorii oculari şi de camerele de luat vederi arată căderea Andreei Cristea în Tamisa, apoi recuperarea ei. Tânăra pluteşte la suprafaţă în stare de inconştientă, fiind pescuită cu ajutorul unei plase de salvare şi trasă la bordul navei. 

Salvarea Andreei

Iniţial, salvatorii au încercat să o scoată cu o cange, de care ea să se prindă, dar pentru că ea n-a avut nicio reacţie, căpitanul ambarcaţiunii i-a ţinut corpul la suprafaţă pentru a nu fi luată de curenţi până la sosirea bărcii de salvare, care a preluat-o. Căpitanul o zărise pe româncă în apă, alertat fiind de oamenii de pe pod şi a chemat ajutoare care au venit în câteva minute. 

Presa britanică notează că românii urmau să-şi întâlnească un prieten, Patrick Tracey (un controlor retras la pensie, în vârstă de 64 ani) din Derby, la London Eye. „Mi-am dat seama că prietenii mei sunt în drum spre mine, pe Westminster Abbey când am primit un telefon de la el. El mi-a spus că a pierdut-o pe Andreea. Nu ştiam cât de grav e rănită. El este rănit la picior“, a relatat Tracey. 

Un martor, şoferul de autobuz Michael Adamou, a descris presei britanice panica de nedescris care a urmat săriturii fetei. „Am auzit cum un tânăr alerga în spatele meu ţipând că soţia lui a sărit în râu ca să scape de a fi lovită de maşina atacatorului. Chiar am avut impresia că au sărit două femei în Tamisa“, a spus şoferul. 

Atacatorul Khalid Masood (52 ani), născut în Marea Britanie, a fost doborât de forţele de ordine în atacul din 22 martie, care s-a soldat cu 5 morţi, inclusiv un poliţist, şi 40 răniţi. Teroristul a lovit un grup de pietoni aflaţi pe Podul Westminster cu o maşină de teren, apoi a încercat să intre în Parlamentul britanic, înarmat cu un cuţit, şi a rănit un ofiţer de poliţie înainte să fie împuşcat de forţele de ordine, relatează Reuters. 

Andreea Cristea primind primul-ajutor după recuperarea din Tamisa Sursa foto famefly.co.uk 

 

Pe aceeaşi temă: 

Cine sunt cei doi români răniţi în atacul din Londra. Andrei şi Andreea plecaseră într-o excursie pentru a serba ziua lui de naştere

VIDEO Atac la Londra. Tânăra care a sărit în Tamisa a fost pescuită de un vas al pompierilor. Andreea plutea inconştientă

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările