Fotografie dintr-un spital, publicată de prefectul Constanţei. În octombrie, s-a dublat numărul deceselor faţă de septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital Constanţa foto: Iulian Coşa
Spital Constanţa foto: Iulian Coşa

Prefectul Constanţei a publicat o fotografie cu pacienţii înghesuiţi într-unul din spitalele din judeţ. Totodată, acesta atrage atenţia asupra numărului mare de decese cauzate de COVID-19.

Silviu-Iulian Coşa, prefectul judeţului Constanţa, a publicat o fotografie cu salonul unui spital din Constanţa unde sunt internaţi pacienţi cu COVID-19. În imagini se văd paturile suplimentare instalate printre celelalte paturi. Fotografia a fost făcută în seara zilei de marţi, 19 octombrie. 

„Bărbat, 39 de ani, NEVACCINAT. Femeie, 49 de ani, NEVACCINATĂ. Bărbat, 53 de ani, NEVACCINAT. Acestea sunt doar trei din cele 31 de decese COVID-19 înregistrate ieri în judeţul Constanţa. Au fost copiii cuiva, fraţii, prietenii unor oameni care acum suferă şi nu înţeleg cum nişte oameni tineri au plecat de lângă ei”, spune prefectul. 

Silviu-Iulian Coşa arată că luna aceasta, judeţul Constanţa a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate). „Ca să facem o comparaţie cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori şi jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populaţia ar fi înţeles, precis, beneficiile vaccinării. Din păcate, printre noi sunt aşa-zişii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate şi pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate.”

mai departe, prefectul transmite şi un mesaj celor care încă nu s-au vaccinat. 

„Dacă dorim să ne protejăm de suferinţa enormă prin care alţi constănţeni trec acum, nevoiţi să-şi ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acţionăm. Mergeţi la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expoziţional, vorbiţi cu medicii de familie, cu specialişti, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulţi oameni direct în secţiile de terapie intensivă.

În centrele de vaccinare veţi găsi oameni amabili, care ştiu ce fac şi care doresc să-şi încheie misiunea cât mai repede. Haideţi să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideţi să ne ajutăm rudele şi prietenii să nu treacă prin suferinţă!”

Citeşte şi: 

Comuna importantă din România care funcţionează fără Consiliu Local. Edilii pregătesc două referendumuri opuse

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite