Fotografia care a şocat internetul. Câine legat cu sârmă, bătut şi sugrumat cu mâinile de un tânăr. Tatăl lui a filmat scenele, apoi le-a postat pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz şocant întâmplat în satul Moşneni, comuna 23 August, din judeţul Constanţa, a ajuns în atenţia publică. Un bărbat din localitate a postat pe Facebook imagini arătând un câine pitbull fără suflare, legat cu sârmă de lăbuţe. Fiul său este trântit, ca peste un trofeu de vânătoare, peste câinele care deja nu mai mişcă. „Câine ucigaş era să omoare 3 persoane“, scrie Mircea Stoica, autorul imaginilor.

Iubitorii animalelor care au descoperit oroarea au iniţiat o petiţie online pentru pedepsirea vinovaţilor de moartea în chinuri a patrupedului.

„Nu ezitati sa distribuiti petitia!! Nu trebuie sa stam fara sa facem nimic, in ultima vreme tot mai multe persoane se lauda pe fb ca maltrateaza animale!! Cerem autoritatilor romane sa se sesizeze in cazul Mircea Stoica din comuna Mosneni, comuna 23 August, jud. Constanta!

Acesta a schingiuit si intr-un final a ucis un caine din rasa pittbul!! Cainele a fost legat in lant, legat cu sarma de picioare, dupa care a fost sugrumat de fiul lui Mircea Stoica in timp ce acesta filma toata scena!! Cerem pedepsirea criminalului“, scrie Alexandru Nicolae, cel care a creat petiţia.

În doar câteva ore, petiţia online a strâns 3.000 semnături şi sute de comentarii. Poliţia 23 August a fost sesizată şi a demarat o anchetă. Bărbatul din Moşneni a motivat că pitbullul a intrat în curtea lor şi astfel a fost nevoit să-l omoare.

image

Incidentul a avut loc în ziua de 3 februarie, în jurul orei 18, când în curtea familiei Stoica ar fi intrat câinele pitbull, care avea la gât zgarda, lanţul şi ţăruşul cu care fusese legat în curtea proprietarului, rămas neidentificat. Pitbullul s-a luat la bătaie cu dulăii familiei Stoica, iar în încercarea de a-i despărţi, trei persoane au fost muşcate de picioare. Câinele a fost imobilizat, pedepsit şi ucis. Sătenii muşcaţi s-au dus la poliţie povestind cele petrecute, apoi au mers la Spitalul Mangalia pentru îngrijiri medicale, fără să rămână internaţi.

În ancheta sa, Poliţia caută stăpânul pitbullului şi face cercetări despre cum era deţinut animalul, precum şi împrejurarea în care câinele a fost ucis. 

„Câinele pare amstaff, după caracteristici. Amstafful are faţa mai masivă decât pitbullul. Ambele rase sunt paşnice, mai agresiv este un pechinez care este răsfăţat şi sare să îşi muşte chiar şi stăpânul. Dar cei care iau aceşti câini - pitbull, amstaff - le dezvoltă latura agresivă. De aceea se întâmplă ca ei să atace. Odată învăţaţi agresivi, ei aşa se vor comporta în preajma acelor oameni. Privind poza de la Moşneni, însă, te întrebi care este mai rău: animalul sau omul?“, afirmă dr. Izabel Electra Mihăilescu de la cabinetul veterinar Tom Vet din Constanţa.

Soţii Izabel şi Cătălin Mihăilescu sunt medicii veterinari care s-au implicat în sterilizarea gratuită a câinilor de la ecarisaj, în urma eliberării biobazei de la Constanţa, de care se ocupa firma Puppy Vet, agreată de administraţia Mazăre.

În urmă cu câteva zile, o altă imagine din Dobrogea a cutremurat internauţii. În comuna Peceneaga din judeţul Tulcea, doi câini au fost spânzuraţi de barele care susţin afişajul de la intrarea în localitate.

Pe aceeaşi temă:

Administrarea problemei câinilor comunitari, preluată de primărie la Constanţa

Copil de 9 luni muşcat de cap de pitbullul familiei. Încercând să-l salveze, mama micuţului a fost atacată şi ea de câine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite