FOTO Ziua Izabellei. Întrebarea disperată a fetei din Constanţa care s-a ales cu 145.000 de musafiri la ziua ei: „Mamă, şi dacă vin toţi la noi acasă?”

FOTO Ziua Izabellei. Întrebarea disperată a fetei din Constanţa care s-a ales cu 145.000 de musafiri la ziua ei: „Mamă, şi dacă vin toţi la noi acasă?”

Izabella şi computerul care a făcut-o vedetă pe Facebook. FOTO Arhiva personală V.S.

De câteva zile, fenomenul „Ziua Izabellei“ este pe buzele a sute de mii de români. Oamenii au aflat de fata simplă care locuieşte în comuna constănţeană Cobadin dintr-o greşeală pe care chiar ea a facut-o atunci când a creat un cont de Facebook. Evenimentul „Ziua Izabellei“ a devenit viral după ce copila a invitat, neintenţionat, toţi prietenii la ziua ei de naştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Izabella are acum 11 ani, dar toţi tinerii din România ştiu că pe 14 martie urmează să împlinească 12 ani. 145.000 dintre ei au şi confirmat că vor să meargă acasă la ea. Numai că amatorii de distracţie nu ştiu un amănunt foarte important: Izabella locuieşte cu părinţii, cu chirie, într-o căsuţă din comuna constănţeană Cobadin.


Mama, foarte activă pe Facebook

Mama Izabellei are cont de Facebook şi este destul de activă pe reţeaua de socializare. Valerica S. s-a născut în Constanţa şi s-a mutat la Cobadin alături de familie. Soţul ei este şofer profesionist, iar ea lucrează la spălătoria Auto din Cobadin. Valerica are două fete şi este tare mândră de ele. Izabela are 11 ani, iar Teodora a împlinit 9.
 
Vedeta familiei este copila mai mare, Izabella. Ea şi-a tot văzut mama că postează pe poze pe Facebook, aşa că, înainte să plece la şcoală, într-o zi de luni, a intrat şi ea pe reţeaua de socializare şi şi-a făcut o pagină de profil. Nu ştia să folosească bine Facebook, aşa că a fost ajutată de prietena ei, puţin mai mare, Sara. 

Adolescentele au postat cîteva fotografii în care păreau mai mari decât sunt în realitate, pentru a evita regulile Facebook. În mod normal, dacă nu ai peste 16 ani, nu poţi să creezi un astfel de cont. Izabela şi Sara au reuşit chiar să-şi seteze ziua de naştere, dar nu au pus-o în pagina de profil, ci ca eveniment - Ziua Izabellei
 
 
La „Ziua Izabellei“ erau invitate câteva sute de persoane, toţi prietenii fetelor. Unul dintre aceştia a apăsat butonul „Invite All“ şi alte câteva mii au ajuns să confirme participarea la eveniment. Totul a devenit viral după ce amatorii de glume online au început să creeze meme-uri despre Ziua Izabellei. Imaginile virale cu un text amuzant s-au propagat rapid şi au dus vestea gafei făcute de fată.
 

Ziua Izabellei. De la amuzament la îngrijorare

"Şi dacă vine lumea la noi acasa, mamă?" a întrebat-o Izabella pe Valerica a doua zi după ce păţania ei era cunoscută de toată lumea. Femeia şi-a liniştit fata şi i-a readus aminte că în curtea lor nu încap nici măcar o sută de persoane. 
 
Mama copilei spune că nu a ştiut ce a făcut Izabella până când nu a fost sunată de prietenii care i-au văzut poza şi numele pe Internet. A dat fuga la Facebook şi s-a speriat de ce a văzut pe Internet. Femeia i-a închis Izabellei contul de Facebook, dar nu a ştiut să anuleze şi evenimentul, aşa că tot mai multe persoane au cofirmat participarea. 
 

Ziua Izabellei. Strategii de marketing eşuate

Între timp, pe Facebook au apărut zeci de pagini cu evenimente, grupuri sau pagini de profil fictive care purtau numele fetei. În urma unei postări a Radio Zu, românii au crezut că e doar o strategie de marketing a postului respectiv. Informaţia a fost infirmată de realitate. 
 
Un club de fiţe din Bucureşti a profitat de idee şi organizează sâmbătă, 17 ianuarie petrecerea numită "Ziua Izabellei". Sub sloganul "Cel mai mare eveniment viral de pe Facebook se mută în cel mai mare club", locaţia oferă reduceri de 60% celor care îşi sărbătoresc ziua pe 17 ianuarie. La eveniment nu şi-au anunţat însă prezenţa prea multe persoane.
 

 

Izabella și computerul care a făcut-o celebră. FOTO Arhiva personală V.S.

Imagini din aceeasi galerie
 • Izabella și computerul care a făcut-o celebră. FOTO Arhiva personală V.S.
 • Valerica S. este mama Izabellei. FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Izabella este un copil normal FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Izabella și sora ei, Teodora FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Fetele familiei din Cobadin FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Ei sunt cei care au mers anul trecut la Ziua Izabellei FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Tortul de la 11 ani e o amintire frumoasă pentru copilă FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Izabellei îi place să pozeze FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Un cadou pentru Izabella FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Mama Izabellei are deja cont de Facebook FOTO Arhiva Personală V.S.
 • Un club se pregătește să profite de viralul de pe Facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările