FOTO VIDEO SkirtBike Constanţa - frumuseţea merge cu bicicleta

FOTO VIDEO SkirtBike Constanţa - frumuseţea merge cu bicicleta

Soarele şi-a făcut apariţia înainte de defilare. FOTO Adrian Boioglu

Cele mai frumoase bicicliste din Constanţa au ieşit la defilare. Îmbrăcate în fuste sau rochiţe, cu flori în păr sau pe biciclete, fetele au parcurs traseul Tăbăcărie - City Park - Dobrogea - Pavilionul Expoziţional şi înapoi în parc. Natura a ţinut cu ele, pentru că doar cu o oră înaintea SkirtBike norii s-au ridicat şi soarele a încălzit oraşul de la malul mării.

Ştiri pe aceeaşi temă

SkirtBike nu s-a născut la Constanţa. Evenimente similare au avut loc şi în alte oraşe, dar asta nu înseamnă că o astfel de defilare a frumuseţii pe două roţi nu putea să fie adusă şi la malul mării.

Anda Nicola, o tânără din Constanţa spune că a fost dezamăgită de faptul că nu a putut să ajungă la SkirtBike în Bucureşti şi s-a întrebat de ce constănţenii nu au ceva asemănător. Nu a găsit un răspuns, aşa că s-a apucat ea de organizare. Aşa a apărut SkirtBike Constanţa. 

"Orice oraş are bicicliştii săi. Noi considerăm că şi Constanţa este un oraş european. În orice oraş european unde vom merge vom găsi piste pentru biciclişti şi până la urmă şi biciclişti. Constanţa a evoluat în ultima vreme. Se fac din ce în ce mai multe evenimente de ciclism şi SkirtBike este unul dintre ele. Sunt bucuroasă să fiu organizatorul de pe Constanţa", spune Anda. 

Organizatorul evenimentului crede că SkirtBike nu este un concurs, ci mai degrabă o defilare prin care ele încearcă să câştige popularitate. "În viaţa cotidiană putem să introducem mersul pe bicicletă şi demonstrăm că nu este doar un sport. Într-adevăr, facem sport tot timpul, dar mersul pe bicicletă este ceva care poate să ne aducă şi în viaţa de zi cu zi mai multă sănătate. Putem să mergem la muncă, putem să mergem la o plimbare cu prietenele, decât să mergem în mall", a completat Anda Nicola.

Traseul SkirtBike a început duminică după amiază de lângă Gravity Park, a parcurs strada Soveja până la City Park, apoi a mers pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu până la intrarea în Mamaia, a trecut pe sub pasarela Yacht şi a continuat către pavilionul expoziţional şi apoi către parcul Tăbăcărie din Constanţa.

La SkirtBike nu a contat vârsta. Cu toate că multe dintre participante aveau vârsta apropiata de 18-20 ani, în mulţime puteai să zăreşti şi doamne mai în etate, adolescente sau bărbaţi. Unele doamne au venit cu bebeluşii pe care i-au purtat pe biciclete cu patru roţi.

Majoritatea participanţilor şi-a exprimat dezamăgirea că în Constanţa, primăria nu face nimic pentru a-i ajuta pe biciclişti. Pistele pentru biciclete lipsesc cu desăvârşire şi în Constanţa şi în staţiunea Mamaia.

Video de prezentare al acţiunii care le-a chemat pe fete la pedalat.

Filmul final, văzut din aer. Imagini: Claboo Media

Flori, fuste și biciclete. FOTO Adrian Boioglu

Imagini din aceeasi galerie
 • Flori, fuste și biciclete. FOTO Adrian Boioglu
 • Pregătiri de defilare. FOTO Adrian Boioglu
 • Bulevardul Mamaia, traversat de bicicliste. FOTO Adrian Boioglu
 • Nu au lispsit nici baloanele colorate. FOTO Adrian Boioglu
 • Bebelușii s-au plimbat cu bicicleta cu patru roți. FOTO Adrian Boioglu
 • Băieții au ieșit și ei la plimbare. Fără fustă. FOTO Adrian Boioglu
 • Baloane în formă de inimioare pentru inimoasele bicicliste. FOTO Adrian Boioglu
 • în fustă, pe bicicletă la SkirtBike Constanța. FOTO Adrian Boioglu
 • Poliția le-a flancat pe biciclieste. FOTO Adrian Boioglu
 • Soarele și-a făcut apariția înainte de defilare. FOTO Adrian Boioglu
 • Flori pe bicicletă. FOTO Adrian Boioglu
 • O studentă din Grecia a ținut să participe la defilare. FOTO Adrian Boioglu
 • Flori peste tot. FOTO Adrian Boioglu
 • Baloane și flori. FOTO Adrian Boioglu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările