FOTO VIDEO Românii care au trecut Atlanticul vâslind neîntrerupt 38 zile

FOTO VIDEO Românii care au trecut Atlanticul vâslind neîntrerupt 38 zile

Românii au traversat Atlanticul vâslind neîntrerupt Sursa Atlantic Campaigns

Andrei Roşu şi cei trei coechipieri ai săi din echipa Atlantic4 au devenit primii români care au trecut Oceanul Atlantic vâslind neîntrerupt timp de 38 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa românească Atlantic4 a ajuns la finiş luni, 22 ianuarie 2018, în jurul orei 5 (ora României), stabilind totodată noul record la Talisker Whisky Atlantic Challenge 2017, traversând Oceanul Atlantic în 38 zile, 14 ore şi 32 minute. Vechiul record era de 44 zile, 20 ore şi 22 minute. Recordul mondial a fost stabilit de britanicii de la „The Four Oarsmen“, care au câştigat cursa parcurgând-o în 29 zile, 14 ore şi 34 minute. 

La sosirea pe pământul american, unul dintre români şi-a cerut iubita de soţie. Ionuţ Olteanu, fericitul viitor mire, este mezinul echipei şi mărturisea pentru „Adevărul“ că a fi membru Atlantic4 este realizarea vieţii lui.  

Formată din Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe, echipa Atlantic4 s-a clasat pe locul 12 dintre cele 28 echipe înscrise în concurs. Startul cursei s-a dat la 12 decembrie 2017, din La Gomera - Spania. Punctul de sosire a fost Antigua. 

„Ce primire au avut românii, atâta emoţie la reunirea echipei cu cei dragi, cu copiii - şi a fost chiar şi o cerere în căsătorie! Felicitări, domnilor!“, au declarat organizatorii cursei, spaniolii de la Atlantic Campaigns SL.  

Mesajul lui Andrei Roşu

Andrei Roşu, căpitanul echipei, a transmis un mesaj tuturor: 

„După 38 de zile şi 15 kilograme pierdute, am bifat un vis început în 2011, când am aflat despre Atlantic Challenge-cea mai dură competiţie de vâslit din lume.

Visul a continuat cu lecţii de înot, cursuri de navigaţie, găsirea de parteneri (VA MULŢUMESC ENORM!), cumpărarea unei ambarcaţiuni competitive, formarea unei echipe, o pregătire logistică uriaşă, mii de kilometri de antrenamente pe mare, zeci de weekenduri petrecute departe de casă şi de cei dragi şi, în final, cele 38 de zile în care am rezistat, în ciuda mediului ostil, a râului de mare care m-a ‘lovit’ aproape jumătate din călătorie, a pierderii rapide în greutate şi a tuturor obstacolelor apărute.

Înainte de a mă bucura de primul duş în 40 de zile :), de mâncare ‘normală’ şi de un somn mai lung de 60 de minute, va mulţumesc mult pentru mesajele de susţinere.

Revin curând cu poze, filmări şi povestiri de pe Atlantic...

PS-este de nepreţuit să îţi întâlneşti familia după 40 de zile“ 

Scopul pentru care cei patru români au traversat Oceanul Atlanic vâslind este de a susţine, cu sprjinul Kaufland România, o cauză socială: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Pentru marea cursă de traversare a Atlanticului, românii s-au pregătit trecând Marea Neagră, de la Limanu la Batumi. Atlantic 4 a reuşit să traverseze Marea Neagră într-o ambarcaţiune cu vâsle, stabilind un record mondial de viteză pentru România - 11 zile, 6 ore şi 1 minut.

În formulă de 5, Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă au pornit vineri, 16 iunie, din portul Marina Limanu. După aproximativ 1.200 km de vâslit neîntrerupt, cei 5 români au ajuns la 27 iunie, în Batumi (Georgia).

„Încă de la start, băieţii şi-au propus să testeze toate echipamentele de la bord, iar Marea Neagră i-a ajutat din plin să facă acest lucru. Considerată o etapă foarte importantă în pregătirea pentru cea mai dură cursă de vâslit din lume, Atlantic Challenge, ce va avea loc în decembrie în acest an, traversarea Mării Negre s-a dovedit a fi o aventură completă pentru echipă. Au avut parte de tot ce îi aşteaptă şi pe Oceanul Atlantic: furtuni, ploaie, căldură, avarii ale sistemelor de bord, rău de mare, oboseală, dureri, monotonie“, au transmis promotorii cursei.

Statistic, echipa a parcurs în medie aproximativ 100 km zilnic, iar după cele 11 zile de efort continuu susţinut, fiecare membru al echipei a slăbit între 3 şi 6 kg. 

 

Pe aceeaşi temă: 

Aventură românească în Atlantic: patru români vor traversa oceanul într-o barcă cu vâsle

 

Românii de la Atlantic4 - sosirea la destinație Sursa Sursa Facebook Atlantic Campaigns

Imagini din aceeasi galerie
  • Românii de la Atlantic4 - sosirea la destinație Sursa Sursa Facebook Atlantic Campaigns
  • Românii de la Atlantic4 - sosirea la destinație Sursa Sursa Facebook Atlantic Campaigns
  • Ionuț Oolteanu și viitoarea sa mireasă Sursa Facebook Atlantic Campaigns
  • Românii de la Atlantic4 - sosirea la destinație Sursa Sursa Facebook Atlantic Campaigns
  • Andrei Roșu, înainte de plecarea în cursă Sursa Facebook Andrei Roșu
  • Andrei Roșu - după încheierea cursei Sursa Facebook Andrei Roșu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările