FOTO VIDEO Protest 3 în 1 la Constanţa: "Vrem să fie bine pentru om şi pentru câine!"

FOTO VIDEO Protest 3 în 1 la Constanţa:

Bannere multiple la mitingul de la Constanţa. FOTO Adrian Boioglu

Protest cu triplu scop la Constanţa. Activiştii de mediu care scandau împotriva exploatării gazelor de şist şi Pro-Roşia Montană au fost duminică ajutaţi la miting de iubitorii animalelor. Mitingul din faţa Casei de Cultură s-a transformat într-un adevărat marş către zona ICIL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape o sută de persoane s-au strâns duminică după-amiază pe platoul din faţa Casei de Cultură din Constanţa. Protestatarii au fost păziţi de la distanţă de Jandarmii Grupării Mobile şi de poliţie.

Grupul nu a plecat de pe loc decât aproape o oră mai târziu. Mobilizarea a fost făcută, printre alţii, de muzicianul Harry Tavitian. Jazzman-ul a lăsat pianul şi a luat o tobă pentru a dicta ritmul marşului. 

Ineditul protestului de duminică a constat în aceea că la el au participat toate cele 3 grupuri majore de protestatari din Constanţa: cei care sunt nemulţumiţi de exploatările pentru gazele de şist, cei care vor ca Roşia Montană şă nu fie atinsă de cianuri, dar şi cei care vor ca maidanezii să nu fie eutanasiaţi şi propun o lege mai strictă în privinţa adopţiilor.

Strigătul de luptă al constănţenilor a fost şi de această dată "România, Trezeşte-te!". Au urmat zgomotele sticlelor de plastic umplute cu pietre şi cel al fluierelor şi vuvuzelelor. O portavoce a repetat mesajele protestatarilor şi grupul a plecat să ocolească blocurile din spatele Casei de Cultură. 

Pe bannerele aduse de manifestanţi puteau fi citite diferite mesaje: "Sprijiniţi Adopţia. Nu Uciderea!", "Vrem să fie bine, pentru om şi pentru câine", "Stop Exploatării Gazelor de Şist", "NU Eutanasierii", "Voi staţi şi vă uitaţi la TV în timp ce alţii vă otrăvesc", "Aurul pleacă, Cianura Rămâne", "Salvaţi Roşia Montană", "Cât valorează tăcerea ta?", "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Stop Legii Exproprierii". 

Protestul de dumincă este al 27-lea din Constanţa dar, spun organizatorii, nu va fi ultimul. Mobilizarea se va da de fiecare dată pe Facebook.

 


Vă mai recomandăm:

Preşedintele Traian Băsescu îndeamnă pe cei de la Chevron să fie „mai prietenoşi“ cu comunităţile locale

Activiştii din Mangalia au înfiinţat o asociaţie pentru a continua războiul cu exploatarea gazelor de şist

Marșul a plecat de la Casa de Cultură spre zona ICIL. FOTO Adrian Boioglu

Imagini din aceeasi galerie
 • Marșul a plecat de la Casa de Cultură spre zona ICIL. FOTO Adrian Boioglu
 • Harry Tavitian a condus mitingul de la Constanța. FOTO Adrian Boioglu
 • Sticlele cu pietre, nelipsite de la protest. FOTO Adrian Boioglu
 • Bannerele aveau mesaje pro-maidanezi și anti-gaze de șist. FOTO Adrian Boioglu
 • Maidanezii în prim-plan. FOTO Adrian Boioglu
 • Steagul Europei are noi steme pe el. FOTO Adrian Boioglu
 • Harry Tavitian s-a alăturat manifestanților. FOTO Adrian Boioglu
 • Tacerea este ieftină. FOTO Adrian Boioglu
 • Bannerele scoase la atac. FOTO Adrian Boioglu
 • Otrava pentru localnici. FOTO Adrian Boioglu
 • Cățelușa a protestat pentru maidanezi. FOTO Adrian Boioglu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările