FOTO VIDEO Cele mai interesante 7 destinaţii de vacanţă prezentate la Târgul de Turism "Vacanţa"

FOTO VIDEO Cele mai interesante 7 destinaţii de vacanţă prezentate la Târgul de Turism

Resortul de cinci stele care oferă vacanţe pentru o viaţă

Târgul de Turism "Vacanţa" este avanpremiera târgului de la Bucureşti. Evenimentul organizat între 6 şi 8 martie la Constanţa aduce reduceri de până la 40% la vacanţe şi câteva noutăţi absolute în materie de destinaţii turistice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vacanţele românilor încep să devină din ce în ce mai interesante. Asta şi pentru că agenţiile de turism aduc destinaţii noi în ofertă, iar cele care până acum 5 ani erau inaccesibile din cauza preţului sunt acum la îndemâna unei familii din România. 
 
Târgul de Turism de la malul mării are oferte pentru constănţeni, dar şi pentru turiştii interesanţi de ceva nou pe litoralul românesc. Echipa Adevărul a făcut clasamentul destinaţiilor inedite sau cu preţuri bune de profitat din acest an. 
 

Asia sau Caraibe?

 
Pe primul loc se situează, în mod surprinzător, China. Managerul Icar Tours, Cristian Bărhălescu spune că "în momentul de faţă se caută China pentru că sunt pachete la 1300 - 1400 euro pentru 12 zile de vizitare. Turiştii pot să vadă Marele Zid Chinezesc, palatele regale, soldaţii de teracotă, merg la Hong Kong, apoi vine acasă cu o tolbă plină de amintiri pe care poate să le spună prietenilor şi colegilor. 
 
Destinaţiile exotice din America Centrală şi Caraibe sunt şi ele foarte căutate. Cristian Bărhălescu spune că oamenii vor să meargă în Cuba pentru că au un pachet de 1400 euro sau să rămână 16 zile în Mexic pentru 1600 euro. 
 
"În Mexic sunt cu totul alt tip de experienţe - înotat cu delfini sau în cenotes - acele celebre peşteri cu apă caldă. Piramidele cu proiecţii de lasere noaptea fac un spectacol total şi cu siguranţă cultura Mayaşă şi tot ceea ce înseamnă Mexicul în acest moment stârneşte un foarte mare interes în acest moment. Anul trecut, Mexicul a anunţat că a atins un nou record de turişti care l-au vizitat. . 
 
Dacă vorbim despre Caraibe deja acolo navele de croazieră sunt cele care fac legea, iar în perioada aceasta ne-au ajutat foarte mult şi companiile aeriene care au venit cu tarife de 549 euro dus-întors, de exemplu, pentru Aruba", a mărturisit Cristian Bărhălescu.
 
Reducerile la pachetele de circuit ajung în acest week-end la 8%, iar cele pentru sejururui pot fi cumpărate şi cu preţuri cu până la 30% mai mici. 
 
Cristian Bărhălescu, managerul Agenţiei de Turism Icar Tours. FOTO Adrian Boioglu

 

Mai aproape de casă

 
Bulgaria rămâne şi ea în preferinţele românilor, chiar dacă litoralul românesc a câştigat deja această bătălie. Cel mai mic preţ este de 19 euro/persoană într-o cameră dublă dintr-un hotel de 4 stele de la Nisipurile de Aur. Condiţia este să mergi acolo între 4 mai şi 10 iunie. 
 
La Târgul de Turism "Vacanţa" sunt prezente şi destinaţii interne. Staţiunea turistică Straja, situată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 metri are 12 pârtii de schi dotate cu instalaţii moderne de teleschi, telegondolă şi nocturnă. 
 
Pensiunea Daiana este doar una dintre locaţiile care îşi prezintă oferta. Corina Silaghi, reprezentantul pensiunii, spune că au venit cu preţuri bune pentru paşti şi 1 mai. 
 
"Turiştii pot să facă trasee montane pedestre, putem face chiar excursii în judeţ, avem mănăstirea Prislop la 50 km, castelul Huniazilor, rezervaţia de zimbrii de la Haţeg. În staţiune avem un parc de aventură tentant pentru turişti. Pentru sărbătorile pascale avem pachete de 420 lei / persoană / 3 zile - 4 nopţi cu demipensiune, mic dejun, prânz întârziat şi masa tradiţională de paşti. La noi în Straja avem un schit unde se ţine slujba religioasă pentru noaptea de înviere", a explicat Corina Silaghi.
 

Corina Silaghi, Pensiunea Daiana, Straja. FOTO Adrian Boioglu
 
O altă ofertă interesantă se află în nordul Olteniei. Larisa Dragoş, reprezentantul Asociaţiei Focus Oltenia spune că au venit să promoveze 63 de obiective naturale şi antropice din acea zonă. 
 
"Turistul poate să vadă peşteri, păduri, chei, iar la cele antropice sunt mănăstiri, cule (casele boiereşti fortificate), centre etnografice şi de folclor. Avem un site - www.focus-oltenia.ro unde sunt descrise toate obiectivele, e trecută fişa, modalităţi de acces, posibilităţi de cazare, alte obiective din jurul lor.
 
Mie mi se par cele mai interesante culele. Sunt casele acelea fortificate ale boierilor şi sunt păstrate foarte bine obiectele artizanale din case, se vede cum au trăit", a declarat Larisa Dragoş pentru Adevărul. 

Larisa Dragoş, Focus Oltenia. FOTO Adrian Boioglu

 

O vacanţă pentru o viaţă

 
Una dintre ideile cele mai interesante de la acest târg este resortul Blaxy, un complex de cinci stele care urmează să fie inaugurat în sudul litoralului, în comuna constănţeană 23 August. 
 
Blaxy Resort introduce conceptul de proprietate periodică. Orice familie poate să-şi cumpere o cameră în acest resort pentru sume cuprinse între 2500 şi 7250 euro şi să aibă vacanţe în ea în fiecare an, să o lase moştenire copiilor şi nepoţilor sau să o închirieze. 
 
Turistul poate alege să aibă o cameră cu vedere la lac sau la mare şi chiar să o plătească în rate
 
"Pentru 2500 beneficiază de accesul la piscinele interioare, la centrul SPA, la plajă şi tot ce poate fi folosit în perioada săptămână. Săptămâna se alege la început. Când clientul a văzut proiectul şi i-a plăcut îşi alege camera şi săptămâna, pentru că în funcţie de cameră plăteşte preţul. Pentru aceşti bani e un condo de 32 metri pătraţi utili, mobilat şi utilat complet numai că perioada în care ar veni este martie - aprilie.
 
Poate să vină clientul sau poate să permită accesul oricui. Proprietatea poate fi închiriată sau vândută. Mai există o taxă de întreţinere şi mentenanţă care constă în 75 euro/an - impozit la stat, asigurare full", a eplicat Daniel Vasiescu de la Blaxy Resort. 
 
Chiar şi cel mai mic apartament are dotari generoase - televizor, aer condiţionat, frigider, card de acces, terasp, cadă pentru copii, feon, WiFi. În plus, există 8 piscine, o plajă privată, bazin semiolimpic cu apă de mare încălzită, club de noapte, restaurante şi baruri, club de noapte şi chiar o zonă special amenajată pentru animalele de companie. 
 

Daniel Vasiescu, Blaxy Resort. FOTO Adrian Boioglu
 
 

Vă mai recomandăm:
 
 

Blaxy Resort oferă vacanțe pentru o viață. FOTO Adrian Boioglu

Imagini din aceeasi galerie
 • Blaxy Resort oferă vacanțe pentru o viață. FOTO Adrian Boioglu
 • Bulgaria, este preferată de români. FOTO Adrian Boioglu
 • Bilete de avion mai ieftine. FOTO Adrian Boioglu
 • Low Cost și rapid. FOTO Adrian Boioglu
 • Transportul până la aeroport nu mai e o problemă cu Direct Aeroport. FOTO Adrian Boioglu
 • Târgul este deschis 3 zile. FOTO Adrian Boioglu
 • Hotelul Europa oferă lux la Eforie. FOTO Adrian Boioglu
 • Lasă plaja, mergi la Straja. FOTO Adrian Boioglu
 • Oferte pentru nordul Olteniei. FOTO Adrian Boioglu
 • Peșteri numai bune de vizitat. FOTO Adrian Boioglu
 • Oferte bune și pentru Turcia cu Mr. Peter. FOTO Adrian Boioglu
 • Unde pleci în vacanță și cu cine? FOTO Adrian Boioglu
 • Blaxy Resort a pregătit piscinele FOTO Adrian Boioglu
 • Primul resort de cinci stele care îți vinde o cameră pe viață. FOTO Adrian Boioglu
 • Cristian Bărhălescu, Manager Icar Tours
 • Bulgăroaică, dar vorbește limba română. FOTO Adrian Boioglu
 • Daniel Vasiescu, reprezentantul Blaxy Resort. FOTO Adrian Boioglu
 • Larisa Dragoș ne cheamă în nordul Olteniei. FOTO Adrian Boioglu
 • Corina Silaghi ne invită la pensiunea Daiana din Straja. FOTO Adrian Boioglu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările