FOTO Spitalul groazei de la Constanţa: mizerie, gândaci şi mobilier stricat

FOTO Spitalul groazei de la Constanţa: mizerie, gândaci şi mobilier stricat

Gândaci în saloanele bolnavilor FOTO Facebook

Un pacient care s-a externat în urmă cu puţin timp din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a făcut publice imagini dintr-o secţie a unităţii medicale. În saloanele bolnavilor mişună gândaci, mobilierul este foarte vechi, iar grupurile sanitare sunt pericol pentru oricine le foloseşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pacient disperat, care a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a postat pe Facebook poze cu condiţiile din unitatea medicală.

„Acesta este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cel în continuă renovare. Cel în care unii medici îşi fac treaba exemplar, însa cele mai multe asistente şi infirmiere sunt cel puţin nişte dive deranjate forever şi dezinteresate. Cel pt care noi, constănţenii, plătim credite zeci de ani de acum înainte. Cel folosit în campanii electorale. Cel din cauza căruia trebuie să avem grijă sporită pentru sănătatea noastră. Nu de alta, dar vă asigur ca nu aţi dori nici duşmanilor să ajungă acolo. Spitalul vândut pe bucăţi prietenilor ştim noi cui... Spitalul în care cad gândacii de pe tavan sau ies din sertare, în care ţi-e silă şi frică să mergi la baie. Cel în care bodyguarzii plătiţi din bani publici iau la mişto bolnavii şi pacienţi. Un spital cu taxă de intrare: pelerină şi cipici. În care se dau bileţele scrise de mână pentru ca pacientul/însoţitorii să cumpere zilnic tratamentul. Ca şi cum nimeni în ţara asta nu ar plăti asigurarea publică de sănătate. Aveţi grijă de voi, fiţi sănătoşi!“, scrie pe Facebook.
În urmă cu o lună, un alt pacient a filmat gândaci care mişună în saloanele bolnavilor, însă conducerea spitalului a spus că imaginile nu sunt din unitatea medicală din Constanţa. Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina, a spus că această sesizare nu se confirmă. „Angajaţii DSP nu au găsit gândaci în nicio încăpere a secţiei de Neurochirurgie. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a susţinut că filmul în care sunt prezentate diverse nereguli la Spitalul Judeţean este un trucaj, iar imaginile în care apar gândaci ar fi fost filmate în altă parte.

Pe lângă secţiile modernizate, restul spitalului arată jalnic: mobilier vechi, lenjerie ruptă, mâncare lăsată pe jos, pacienţi care fumează pe holuri. La secţia de Ginecologie, care nu a fost considerată o prioritate pentru Consiliul Judeţean, s-au renovat doar câteva saloane. Şi, culmea, secţia nici nu va primi curând o altă faţă, nefiind prioritară.
În restul unităţii holurile sunt întunecate şi neprimitoare, pe holul de aşteptare se fumează, iar mâncarea bolnavilor se depozitează pe jos, realităţi suprinse în imagini.
Consiliul Judeţean Constanţa a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa în anul 2010.

 

Vă mai recomandăm:

Spital de pe litoral, închis de un baron local. Medicii ortopezi de la Eforie Sud sunt daţi afară, fără ofertă de transfer

Descentralizarea taie şi ultima speranţă a medicilor de la Spitalul de Ortopedie Eforie Sud

Suferinţele celui mai mare spital din sud-estul ţării


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările