FOTO Răscoala din cartierul Henri Coandă. Nevoiaşii au cerut eliberarea lui Radu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nevoiaşii din cartierul social Henri Coandă din Constanţa, pentru care Radu Mazăre este anchetat de DNA, au protestat pentru eliberarea edilului.

Prima dată, oamenii s-au răsculat marţi seara, atunci când au aflat că binefăcătorul lor se află la DNA Bucureşti. „Dacă nu era el, eram în stradă acum. Dormeam prin gară, muream“, au strigat cei care locuiesc în containere.

Printre cei care s-au răsculat sunt şi câteva persoane, care l-au copiat pe primar în privinţa ţinutei: poartă jachete kakii şi şepci roşii. Ele sunt prezente la fiecare eveniment din campus: şi atunci când Mazăre s-a dus să le spună că are un nou dosar penal legat de construcţia cartierului, şi acum, când cer eliberarea lui.  

Cum veştile primate peste noapte nu au fost îmbucurătoare ei, Mazăre fiind scos de la DNA cu cătuşe la mâini şi reţinut 24 de ore, miercuri dimineaţa, ei au venit în faţa Primăriei Constanţa şi au scandat zgomotos: „Libertate! Libertate. Pe câteva foi de hârtie, au scris cu carioca „Mazăre, nu uita, Henri e de partea ta“.

Agresată de manifestanţi

O femeie a simţit pe pielea ei ce înseamnă să nu fii de partea manifestanţilor de etnie romă. Constanţa Damian a vrut să intre în primărie pentru a-şi rezolva o problemă, însă, pentru că nu a fost de acord cu protestatarii, femeia a fost huiduită, îmbrâncită şi lovită. Paznicii primăriei nu au schiţat un gest. Şeful dispozitivului a promis că va face cercetări de ce subordonaţii lui n-au potolit manifestanţii violenţi. „Au fost şi jandarmi aici, dar au plecat cum au venit protestatarii“, a arătat şeful pazei.

image

Viceprimar: „Suntem mândri de proiect“

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, le transmite oamenilor din campusul social că nimeni nu îi dă afară din case. „Noi ne mândrim în continuare cu proiectul Henri Coandă. Atâta vreme cât noi, administraţia Mazăre, vom fi la putere în acest oraş, nu îi dă nimeni afară din casă. Ei trebuie să respecte regulile de civilizaţie pe care şi le-au asumat integrându-se în acest proiect“, a spus Făgădău.

El crede însă că nu va mai fi nimeni care să aibă curajul să meargă mai departe cu acest proiect. „Dacă în prima etapă ajungi cu cătuşele, nu ştiu dacă se mai riscă cineva“, a spus viceprimarul.  

În cartierul Henri Coandă trăiesc peste 3.000 de oameni. La inaugurarea ultimului bloc de locuinţe din cartierul social, în 2013, a fost prezent şi Victor Ponta. El a spus atunci că proiectul Constanţei ar putea fi preluat la nivel naţional.

Vă mai recomandăm:

Mazăre, adus la instanţă. Primarul a luat şpagă 175.000 euro de la un afacerist

Dosar nou la DNA pentru Radu Mazăre. Primarul Constanţei este cercetat pentru construirea cartierului Henri Coandă

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite