FOTO Primii turişti la mare. Staţiunile vestite din sud sunt încă în hibernare

FOTO Primii turişti la mare. Staţiunile vestite din sud sunt încă în hibernare

Primii turişti în Vama Veche FOTO Mariana Iancu

Timid, primii turişti dau startul sezonului estival cu o săptămână înainte de 1 Mai. În staţiunile de pe litoral aproape pustii, câţiva români s-au bucurat de soare, de nisip şi au încercat marea cu degetul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Staţiunile de pe litoral sunt aproape pustii şi fără să vrei te gândeşti la verva care cuprindea acest colţ de ţară în urmă cu peste două decenii. Venus, Jupiter, Neptun, Cap Aurora sunt încă în hibernare. Doar pe alocuri câţiva muncitori încearcă să înlăture urmele lăsate de furtunile de peste iarnă. 
 
Doar Vama Veche, Costineşti şi Mamaia sunt ceva mai animate. În rest, pare că timpul s-a oprit în loc. 
Liliana şi Mihai din Bucureşti au venit împreună cu copiii la mare. „Nu am fost niciodată în vamă şi am vrut să vedem cum arată înainte de 1 Mai“, spun ei.

Nu le pare rău de alegerea făcută. O zi întreagă s-au lăsat mângâiaţi de briză şi de soarele care s-a dovedit a fi foarte generos. Nu a fost foarte cald, iar turiştii de aprilie nu şi-au dat jos hainele groase, însă spun că este o experienţă unică.
 
Vremea frumoasă i-a scos şi pe constănţeni din case şi de la Vama Veche la Mamaia, ei au ieşit la plimbare bucurându-se de o duminică frumoasă de primăvară.

Cei din Mangalia au poposit în Portul turistic, admirând lebedele graţioase de pe apă şi ambarcaţiunile ce aşteaptă un singur semnal: „Vânt bun din pupa“.
 
La Costineşti perechile de îndrăgostiţi au mers să-şi facă jurăminte veşnice având pe fundal epapa navei Evangelia, a grecului Onassis, iar zeci de tineri din Tuzla au plecat la o plimbare pe plaja virgină a localităţii. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Primii turişti la mare FOTO Mariana Iancu

Imagini din aceeasi galerie
  • Primii turişti la mare FOTO Mariana Iancu
  • Primii turişti la mare FOTO Mariana Iancu
  • Primii turişti la mare FOTO Mariana Iancu
  • Lebede în portul turistic Mangalia FOTO Mariana Iancu
  • Plajele, în hibernae  FOTO Mariana Iancu
  • Neptun, staţiunea moartă  FOTO Mariana Iancu
  • Pe plaja de la Tuzla  FOTO Mariana Iancu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările