FOTO La pasarela Iaht se montează liftul pentru persoanele cu dizabilităţi

FOTO La pasarela Iaht se montează liftul pentru persoanele cu dizabilităţi

Ultimele retuşuri la pasarela Iaht FOTO Mariana Iancu

A început numărătoarea inversă până la startul sezonului estival. Din păcate, staţiunea Mamaia este în şantier. Avem şi o veste bună: va fi gata pasarela pietonală „Iaht“ de la Perla.

Ştiri pe aceeaşi temă

În week-end, constănţenii şi-au făcut primele poze lângă pasarela pietonală Iaht din Satul de Vacanţă. În acest timp, se făceau ultimele retuşuri: se instalau luminile, iar alţi muncitori o vopseau. A început şi montarea liftului cu balustradă pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, s-a turnat şi rampa pe care o vor putea trece persoanele în cărucioare. Muncitorii ne-au asigurat că până de 1 Mai ea va fi deschisă publicului.

La cea de-a doua, „Năvod cu pescăruşi”, din dreptul piaţetei de la Cazinou, s-a turnat doar fundaţia. La pasarela din dreptul Hotelului Rex, „Val retro“, a fost montată o parte a structurii metalice.

Muncitorii lucrează la amenajarea scenelor de la Cazinou şi Rex, iar angajaţii de la terase se grăbesc să amenajeze spaţiile pentru primii turişti. Promenada nu va fi gata până de 1 Mai.

Pentru prima dată, startul sezonului estival va fi dat, de 1 Mai, şi în staţiunile din sudul litoralului. Ziua de 1 Mai va debuta cu binecunoscuta paradă a litoralului românesc organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării. Caravana porneşte de la sud la nord, trecând prin Mangalia - Eforie – Constanţa - Mamaia – Năvodari. Seara va fi luminată de un spectaculos joc de artificii şi de lasere şi vor fi lansări de lampioane în toate cele cinci staţiuni litorale.
În această minivacanţă sunt aşteptaţi 40.000 de turişti la mare.În perioada 30 aprilie – 4 mai 2014, autobuzele etajate vor circula între orele 10.00 – 20.00 zilnic, cu frecvenţă de 30 minute, cu plecări din Gară.

Traseul este cel consacrat „Mamaia Estival”: Gara – Bulevardul Ferdinand – Str. Mircea cel Bătrân – Bulevardul Mamaia până la capătul staţiunii la Hotel Caraiman şi retur. Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare în autobuz, la preţul de 5 lei.

În perioada 1-4 mai 2014, Telegondola va funcţiona zilnic între orele 10.00 – 20.00. Tariful pentru o călătorie este de 15 lei o călătorie. Copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap beneficiază de transport gratuit.

Vă mai recomandăm:

FOTO Mamaia, ca un şantier. Perla litoralului românesc îşi primeşte primii turişti cu molozul la uşă

VIDEO Pe cine a convins filmul de promovare a staţiunii Mamaia?

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările