FOTO „A greşi este omeneşte“. Motto-ul Penitenciarului Poarta Albă, noua casă a greilor din fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“. „Errare humanum est“ înseamnă „A greşi este omeneşte“.

Pe site-ul propriu, Penitenciarul Poarta Albă face o descriere idilică a misiunii sale. Închisoarea arată că principala sa datorie este să ajute pe cei care au greşit să se îndrepte.

„«Erare humanum est», spuneau înaintaşii noştri. Datoria noastră este să le întindem o mână, căci fără iertarea trecutului nu se poate reconstrui viitorul. Aproape de ţărmurile Mării Negre, lucrătorii unităţii noastre îşi reunesc eforturile şi energiile în vederea realizării unui ţel comun: reinserţia socială şi «vindecarea» morală a celor care au greşit faţă de societate. Pentru că noi credem în a doua şansă, chiar şi într-un mediu privativ de libertate“, scriu cei de la Poarta Albă.

În ziua de 4 martie, în care s-a pronunţat pedepasa cu executare pentru 8 grei ai fotbalului românesc, la penitenciar există 1.449 persoane private de libertate.

Cristian Borcea şi fraţii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa, pentru a îşi ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, aşa cum a procedat Gigi Becali.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat marţi, 4 martie, verdictul final în Dosarul Transferurilor: toţi cei 8 grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate vor merge la închisoare.

Astfel, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, fratele acestuia Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi George Copos au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după cum urmează.

  • Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni
  • Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni
  • Victor Becali - 4 ani şi 8 luni
  • George Copos - 3 ani şi 8 luni
  • Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni
  • Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni
  • Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni
  • Gică Popescu - 3 ani şi 1 lună
image

Închisoarea situată la marginea comunei Poarta Albă are o secţie exterioară la Valu lui Traian, pentru deţinuţii cu regim semideschis şi deschis. Secţia este situată la marginea comunei Valu lui Traian, ce se află la 12 kilometri de Constanţa. Aici este încarcerat Gigi Becali, din toamna anului trecut.

Secţia de la Valu lui Traian a fost dată în folosinţă în anul 2001. A fost construită iniţial cu o capacitate de 800 de locuri pentru persoane private de libertate folosite la muncă în exteriorul locului de deţinere.

„De-a lungul timpului, în urma reorganizării penitenciarelor secţia a suferit transformări numărul de locuri modificându-se de la 800 la 600 pentru a se respecta normele de cazare a persoanelor private de libertate, actualmente secţia găzduind numai pe cei cu regim de detenţie semideschis“, precizează reprezentanţii penitenciarului. Locul de deţinere este format din şapte secţii deservite de un bloc alimentar cu sală de mese. Persoanele private de libertate au ca principală activitate munca în interiorul şi exteriorul locului de deţinere în domeniul agricol precum şi în alte domenii.

Penitenciarul Poarta Albă are şi ofertă pentru forţa de muncă, pe care o pune la dispoziţia angajatorilor. Penitenciarul anunţă că pune la dispoziţie, în condiţii avantajoase, forţa de muncă specială cu persoanele private de libertate în următoarele domenii: lucrări de terasament (executare de săpături pentru fundaţii clădiri, drumuri, poduri etc); lucrări de construcţii (dezafectare, demolare), suprastructura, infrastructura (fundaţii, instalaţii); lucrări de igienizare si salubrizare, întreţinere spaţii verzi; lucrări de defrişare; reciclare şi sortare deşeuri; agricultură (legumicultură, horticultură, zootehnie), precum şi orice alte tipuri de lucrări cu materiale puse la dispoziţie de beneficiar.

„Avantaje: nu vă ocupaţi de selecţia personalului - o facem noi pentru dumneavoastră; nu plătiţi contribuţii salariale la bugetul de stat nici pentru angajaţi nici pentru angajator- platiţi doar o prestare de serviciu pe baza unui contract încheiat cu instituţia noastră, de contribuţii ne ocupăm noi; beneficiaţi de deducerea TVA-ului înscris pe factură; beneficiaţi de o forţă de muncă disciplinată, constantă, stabilă, cu un grad ridicat de productivitate, obişnuită să respecte regulile; nu se pune problema absentării din cele mai diverse motive sau părăsirii locului de muncă înainte de terminarea programului; nu trebuie să asiguraţi bonuri de masă – de hrană ne ocupăm noi; activitatea se poate desfăşura şi la sediul Penitenciarului Poarta Albă sau la Secţia exterioară Valu lui Traian - beneficiaţi de reducerea cheltuielilor cu utilităţile; preţurile sunt negociabile – în funcţie de durata contractului, complexitatea lucrărilor şi numarul persoanelor private de libertate solicitate“, arată penitenciarul Poarta Albă.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Tristeţea lui Sebastian Bodu: „Toţi au uitat că Dosarul Transferurilor a pornit de la mine“

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.

Cristian Borcea şi fraţii Becali, aşteptaţi să se predea la Poliţia Constanţa

Condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea, Ioan Becali şi fratele său, Victor Becali, sunt aşteptaţi să se predea la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cei trei se află la Constanţa, oraş în care şi-au stabilit de curând reşedinţa în acte. Cristian Borcea, Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa pentru a beneficia de executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte condamnarea Gigi Becali.

Dosarul „Transferurilor”. Impresarul Sică Puşcoci: „Eu i-am dat lui Mihai Stoica 150.000 de dolari pentru Arhire”

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt oameni din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu s-au prezentat în faţa magistraţilor pentru a fi audiaţi, după ce la termenul trecut instanţa a decis ca aceştia să fie aduşi de poliţie.

Dosarul „Trasferurilor”. Cosmin Contra, Nicolae Badea şi Sică Puşcoci vor fi aduşi de poliţie la următorul termen

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt „grei” din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cu această ocazie magistraţii au decis ca Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu să fie aduşi la următorul termen de poliţie.

Dosarul „Transferurilor”. De ce a decis Curtea Supremă rejudecarea dosarului

Curtea Supremă a prezentat joi motivarea deciziei în dosarul „Transferurilor”, potrivit căreia dosarul trebuie rejudecat, deoarece Curtea de Apel Bucureşti nu a audiat mai mulţi martori la solicitarea celor opt „grei“ ai fotbalului românesc.

Sentinţa Curţii Supreme: „Dosarul Transferurilor” se rejudecă la instanţa care i-a condamnat la închisoare cu executare pe greii fotbalului românesc

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât astăzi ca „Dosarul Transferurilor”, în care greii din fotbal sunt acuzaţi de efectuarea unor transferuri ilegale cu jucători, să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care i-a condamnat la închisoare cu executare pe Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, dar şi omul de afaceri George Copos.

Adevărul Live: „Lotul evazioniştilor“ din fotbalul românesc, salvat de noul Cod Penal

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a retrimite dosarul „baronilor“ din fotbal la Curtea de Apel înseamnă rejudecarea acestora după noile prevederi, mult mai blânde cu infracţiunea de înşelăciune, dezvăluie Ion Cazacu, avocatul lui Copos şi Pădureanu.

Reacţii din fotbal după ce s-a decis rejudecarea în „Dosarul Transferurilor“

Luni, la prânz, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât ca „Dosarul Transferurilor“ să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, lucru cerut de avocaţi din cauza lipsei unei expertize.

Giovani Becali se disculpă: „Cum să fiu vinovat dacă semnătura mea nu apare nicăieri în acte?“

Impresarul de jucători Giovani Becali, inculpat în „Dosarul Transferurilor”, a declarat după ziua maraton de audieri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu este vinovat de nimic, aducând şi un argument concret pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Condamnări în lanţ în dosarul „Transferurilor“: opt inculpaţi, 40 de ani de închisoare

Cei opt inculpaţi în dosarul „Transferurilor“ au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la ani grei de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 

Dosarul „Transferurilor”. Probele procurorilor care au cerut interdicţia de a părăsi ţara pentru cei opt grei ai fotbalului se bazau pe materiale de presă

Instanţa supremă, care a respins, la 19 februarie, cererea procurorilor ca cei implicaţi în dosarul transferurilor să nu părăsească ţara, şi-a motivat astăzi decizia, arătând că probele procurorilor anticorupţie se bazau doar pe materiale de presă. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite