FOTO Câini chinuiţi în curtea unei mănăstiri. „Ne-au spus că le dau mâncare şi apă doar marţea şi joia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini chinuiţi în curtea mănăstirii                                                 FOTO: Barking Mad Dog Rescue
Câini chinuiţi în curtea mănăstirii                                                 FOTO: Barking Mad Dog Rescue

În curtea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului“ din Năvodari (judeţul Constanţa) au fost descoperiţi 17 câini legaţi de stâlpi, cu lanţuri lungi de o jumătate de metru. Călugării au spus că le dau mâncare şi apă doar marţea şi joia.

UPDATE ora 12.00 „Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari s-au deplasat la mănăstirea indicată,  împreună cu un asistent veterinar. În urma examinării vizuale de către asistentul veterinar, s-a concluzionat faptul că animalele sunt clinic sănătoase. S-a  solicitat sprijin şefului se serviciu Ecarisaj din cadrul Primăriei Năvodari pentru preluarea animalelor”, transmite IPJ Constanţa.

UPDATE ora 10.00 Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat în care explică faptul că „situaţia descrisă este mai veche şi incomplet relatată de cei de la Barking Mad Dog Rescue. Fostul stareţ, ieromonah Brujban Daniel, a strâns de-a lungul vremii mai mulţi câini (aprox. 20), susţinând că pentru paza mânăstirii. Pentru nereguli în activitate, printre care şi situaţia câinilor, Arhiepiscopia Tomisului l-a demis în urmă cu două luni.”

Mai departe, instituţia bisericească spune că actualul stareţ, ieromonah Modest Bahnea, „şi-a propus să rezolve situaţia câinilor şi a anunţat autorităţile despre această situaţie. Aşa au ajuns la mânăstire cei de la Barking Mad Dog Rescue, care au ridicat din mănăstire doar 6 câini, pe motiv că nu au suficient spaţiu, dar au omis să precizeze istoricul real.  Afirmaţia „câinii erau hrăniţi marţea şi joia” nu aparţine actualului stareţ, probabil este un zvon pus pe seama fostului stareţ.”

Caine de la manastirea Navodari

UPDATE ora 8.15: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a anunţat că s-au autosesizat în urma apariţiei acestui articol, iar la această oră, poliţiştii desfăşoară activităţi de verificare.

Ştirea iniţială:

Descoperirea a fost făcută de cei de la Barking Mad Dog Rescue, în urmă cu câteva zile la mănăstirea din apropierea oraşului Năvodari.

17 câini erau legaţi cu lanţuri de stâlpii din curtea mănăstirii, voluntarii reuşind să salveze 6 dintre ei.

„În general, când te gândeşti la o biserică, te gândeşti la linişte şi la compasiune, dar astăzi am simţit contrariul. Managerul unui adăpost public m-a sunat cu câteva zile în urmă şi mi-a spus că există o situaţie urgentă într-o biserică din Năvodari, unde un preot are 17 câini, fiecare dintre ei ţinut într-un lanţ de o jumătate de metru, fără mâncare şi apă şi dormind sub cerul liber. Şi gândiţi-vă că vremea rea vine în curând. Ei au spus că le dau mâncare şi apă în zilele de marţi şi joi. Câinii sunt foarte prietenoşi”, a scris Gea, reprezentanta Asociaţiei.



Mânăstirea „Acoperământul Maicii Domnului" de la Năvodari a fost înfiinţată în anul 2009 pe malul lacului Taşaul, „iar acum reprezintă un important punct turistic întrucât are un specific aparte.

În cadrul mânăstirii se lucrează la ridicarea unei biserici mai mari, necesară pentru numărul mare de credincioşi care vin regulat aici”, se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

Câini chinuiţi în curtea mănăstirii de la Năvodari FOTO Barking Mad Dog Rescue
Câini chinuiţi în curtea mănăstirii de la Năvodari FOTO Barking Mad Dog Rescue
Câini chinuiţi în curtea mănăstirii Năvodari

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Maidanezi recuperaţi de pe străzi, deveniţi câini de terapie. „Bătrânii de la azil, mai ales, au lacrimi în ochi de bucurie când mângâie căţelul“

VIDEO Câini loviţi cu picioarele de angajaţii unei firme de ecarisaj. Poliţia a demarat o anchetă


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite