FOTO Şantier în Mamaia. A început montarea pasarelelor pietonale: iaht, năvod cu pescăruşi şi val

FOTO Şantier în Mamaia. A început montarea pasarelelor pietonale: iaht, năvod cu pescăruşi şi val

Se lucrează la montarea pasarelelor FOTO Mariana Iancu

Traficul în staţiunea Mamaia este dat peste cap: de la 1 aprilie au început lucrările de montare a pasarelelor pietonale: sub formă de iaht, pescăruşi şi val.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agitaţie mare la intrarea în staţiune, în zona Sat Vacanţă, unde de două zile maşini de tonaj greu care piesă cu piesă ansamblul sub formă de iaht. A doua va fi în zona Cazino şi va simboliza un năvod cu pescăruşi, iar ultima, din dreptul hotelului Rex, va avea forma unui val.

Circulaţie închisă

Pe timpul lucrărilor, circulaţia va fi închisă total pe bulevardul Mamaia, între 1 şi 24 aprilie, în zona Satului de Vacanţă. Pe sensul dinspre Constanţa spre Năvodari, traficul va fi deviat pe aleea din faţa hotelului Perla, cu ieşire în sensul giratoriu de la Aqua Magic.

Banii provin din fonduri europene, la care se adaugă contribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a Primăriei Constanţa.

Odată montate, cele trei traversări pietonale vor fluidiza traficul rutier şi vor evita accidentarea pietonilor. Totodată, ele vor deveni puncte de atracţie ale staţiunii de pe litoralul românesc.

Investiţii

Nu sunt singurele investiţii demarate în Mamaia. La sfârşitul anului trecut, s-a dat startul unui proiect de amenajare a staţiunii Mamaia, în valoare de zece milioane de euro, bani europeni. În staţiunea Mamaia va fi amenajată toată promenada turistică şi piaţetele, cu accent pe cea de la Cazino, unde se desfăşoară Carnavalul carelor alegorice.

Noua promenadă va fi pavată cu granit, se va înlocui mobilierul urban şi se va construi o pistă pentru biciclete. Totodată, va fi construită o parcare supraetajată în zona Cazino din Mamaia.

Vineri, 4 aprilie, încep lucrările la parcarea supraetajată din staţiunea Mamaia. Ea va fi ridicată după modelul parcării de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Parcarea amenajată în apropiere de Cazino va avea parter, şapte etaje şi terasă şi va dispune de 349 de locuri de parcare. Accesul, pentru început, va fi gratuit.

Vă mai recomandăm:

FOTO Mamaia, ca un şantier. Perla litoralului românesc îşi primeşte primii turişti cu molozul la uşă

„Mazăre cel Mare”, la Carnavalul Mamaia 2014 cu noi costumaţii pentru parada de la vară


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările