Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din Universitatea Ovidius, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din Universitatea Ovidius, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Gheorghe Ţarălungă

Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, Gheorghe Ţarălungă, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Constanţa, la opt ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită. Decizia instanţei nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au stabilit că profesorul Ţarălungă a primit de la 10 studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene.
 
La data de 28 ianuarie 2015, pentru acelaşi motiv, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Ţarălungă suma de 200 euro pentru promovarea examenului. Tranzacţia a fost încheiată în biroul profesorului, de la sediul Facultăţii de Farmacie, fiind denunţată de o prietenă a studentului grec.
 
„În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, specifică DNA. Studentul grec a fost şi el trimis în judecată, sub control judiciar, pentru dare de mită.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.
 
Gheorghe Ţarălungă este al doilea profesor arestat pentru luare de mită în Universitatea Ovidius. Primul a fost rectorul Dănuţ Tiberius Epure, în iulie 2013, care a fost denunţat la DNA chiar de profesorul Ţarălungă. 
 

Vă mai recomandăm:
 

Profesorul Gheorghe Ţarălungă, arestat preventiv pentru luare mită, a demisionat de la Universitatea Ovidius

Profesorul Gheorghe Ţarălungă, suspendat din toate activităţile de la Universitatea Ovidius

UPDATE Profesorul Gheorghe Ţarălungă, fost decan de la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius, a fost arestat pentru luare de mită

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările