Florin Cîţu, la protestul elevilor: „Au fost deja 100 de milioane de lei alocaţi pentru transportul elevilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul şi reprezentanţii elevilor din Constanţa FOTO AEC
Premierul şi reprezentanţii elevilor din Constanţa FOTO AEC

Premierul Florin Cîţu a fost aşteptat luni la Constanţa de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor, care i-au reproşat faptul că nu beneficiază de transport judeţean gratuit.

Florin Cîţu a fost prezent luni, la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, iar pe platoul din faţa Casei de Cultură a fost aşteptat de câţiva reprezetanţi al Asociaţiei Elevilor, care protestau în legătură cu ordonanţa privind transportul judeţean al elevilor. 

 "Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată, speram să fie respinsă în Parlament pentru că blochează accesul elevilor la transportul gratuit, mai mult, nu au fost prevăzute la bugetul de stat fonduri pentru gratuitatea transportului”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor, Ariana Dudună. 

Cîţu i-a transmis că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă.  "OUG trebuie să fie îmbunătăţită, nu respinsă în Parlament, asta e cea mai bună soluţie să nu o luăm de la zero. Dacă este o problemă cu ordonanţa şi dumneavoastră şi spuneţi că nu rezolvăm problema, ne uităm la ea şi trebuie îmbunătăţiţă, nu trebuie respinsă. În buget au fost deja 100 de milioane de lei alocaţi pentru transportul elevilor. Dacă nu ajung aceşti bani, pot fi suplimentaţi în perioada următoare, nu e niciun fel de problemă”, a explicat premierul.

Întrebat dacă va fi asigurată gratuitatea şi nu decont, Florin Cîţu a răspuns: "Varianta care va ieşi din Parlament va fi cea care va fi aplicată. Dacă în Parlament şi puteţi merge la Comisia de învăţământ din Parlament şi puteţi să susţineţi dacă varianta care este acum nu este cea care este pe placul dumneavoastră”.

Preşedintele AEC i-a dat un cadou premierului un portofel cu un bilet de călătorie şi o poveste a unui elev navetist.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Educaţia sexuală, depravare sau necesitate? Ce spune un preot despre contraceptive: „Castrare temporară“

Cine este studentul român cu şanse la premiul „Tânărul european al anului”. „Unii îmi detestă ambiţia”

 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite