Firma acuzată că a îngropat oile moarte: „Le-am incinerat la Protan şi am făcut îngrăşământ bio“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvare oi nava scufundata in portul Midia FOTO ISU Dobrogea
Salvare oi nava scufundata in portul Midia FOTO ISU Dobrogea

Gelu Cazacioc, administratorul firmei Cazacioc, care s-a ocupat cu neutralizarea oilor moarte de pe nava Queen Hind, spune că firma sa nu a îngropat nicio oaie, ci toate au fost incinerate la firma Protan.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au demarat o anchetă privind activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată Queen Hind, în luna noiembrie 2019, în Portul Midia. 

„În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 

Contactat telefonic, Gelu Cazacioc, reprezentantul firmei Cazacioc, a declarat pentru Adevărul că firma sa nu a îngropat nicio oaie, ci toate au fost incinerate la firma Protan, care deţine mai multe puncte de lucru.

Produsul rezultat din ardere a devenit, spune el, îngrăşământ organic pentru culturile bio. „Până la ora 2 am stat în anchetă. Eu vă declar cu mâna pe inimă că nu am îngropat nicio oaie. Probabil cineva a văzut pe câmp nişte crotali şi a sesizat. Când au venit anchetatorii, au săpat şi au găsit nişte compost şi gunoi de grajd“, spune Cazacioc. 

Zona despre care anchetatorii spun că a fost contaminată este un teren viran, situat pe raza localităţii Smârdan, Tulcea, la 12 kilometri de Măcin. 

VIDEO POLIŢIA DE FRONTIERĂ 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliare, în două zone din localitatea Măcin, judeţul Tulcea. 

“În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se  arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 

Pe aceeaşi temă:

Leşurile de pe nava Queen Hind sunt încă prizoniere în epavă. Oile salvate şi duse în adăpost învaţă să se joace cu mingea

Cum pleacă vapoarele încărcate cu animale din Portul Midia. „Autorităţile avizează plecarea, nu merg fizic pe navă“

VIDEO Epava navei „Queen Hind”, eşuată în Portul Midia, a fost adusă la mal

VIDEO Imagini de groază la bordul epavei eşuate în Portul Midia. Cadavrele oilor atârnă peste tot

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite