Filmul operaţiunii care a dus la captura istorică de heroină. Ce s-a întâmplat în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT mascaţi FOTO Inquam Photos
DIICOT mascaţi FOTO Inquam Photos

Anchetatorii au reuşit să pună mâna pe un transport de aproape o tonă şi jumătate de heroină. Drogurile valorau peste 45 de milioane de euro. Succesul operaţiunii a constat într-o decizie luată în Portul Constanţa

La data de 10 mai 2021, s-a reuşit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, în Portul Constanţa, care ar fi fost transportate, pe ruta Iran-România, disimulate în două containere cu materiale de construcţie, cu destinaţia finală vestul Europei.

Valoarea drogurilor este de 45.000.000 de euro, fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Percheziţiile au continuat în acest caz, iar în data de 20 mai, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la membri unei grupări bănuite de trafic internaţional de heroină.

De asemenea, în au fost efectuate, ieri, 5 percheziţii domiciliare, în două ţări din vestul Europei, pentru documentarea activităţii infracţionale a aceluiaşi grup infracţional.

Filmul operaţiunii. Constanţa, portul-cheie

Cercetările în acest caz au început de mai bine de un an. Heroina a plecat din Iran, pe mare, spre Portul Constanţa în două containere.

Când vaporul cu droguri a ancorat la Constanţa, poliţiştii de la antidrog l-au aşteptat în port, relatează Digi24. Pe 10 mai, în portul românesc s-au deschis cele două containere, a fst cântărită „marfa”, însă nu a fost confiscată imediat.

Drogurile descoperite în Constanţa şi-au urmat traseul spre destinatar. Astfel, ele au ajuns în două ţări, una dintre ele fiind Olanda, cealaltă nefiind încă nominalizată de anchetatori.

Ajunsă la destinaţie, heroina a intrat pe mâna cumpărătorilor. În acel moment anchetatorii au intervenit şi i-au reţinut.

Procurorii au identificat nouă persoane, dintre care şase români, membri ai grupării de trafic de droguri care au fost deja reţinute.

Oana Daniela Pâţu, procuror-şef adjunct al DIICOT: Este vorba despre droguri cu o înaltă puritate, pe piaţa neagră de peste 45 milioane de euro. Ţara noastră  rămâne o ţară de tranzit pentru astfel de transporturi de droguri.

Pentru capturarea drogurilor au colaborat anchetatori din România şi din alte state europene precum Germania, Ungaria sau Franţa. Poliţiştii europeni au avut şi sprijinul Agenţiei Antidrog din Statele Unite ale Americii.

Cercetările nu sunt finalizate. Anchetatorii încearcă acum să-i identifice şi prindă pe toţi cei care au făcut parte din această reţea internaţională de trafic de droguri.

Citeşte şi:


Captură istorică de heroină la Constanţa. Valoarea drogurilor, 45 milioane de euro VIDEO

Cum îţi găseşti liniştea bătând la tobe. Un terapeut vindecă boli ale trupului şi ale sufletului cu ajutorul muzicii: a tratat inclusiv dependenţi de heroină
 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite