Fierbe Marea Neagră! Apa a ajuns la temperaturi record de 30 de grade Celsius

Meteorologii de la Centrul Regional Dobrogea au declarat că este o premieră, deoarece apa mării nu a mai atins niciodată valori atât de ridicate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Canicula loveşte ucigător - şapte persoane au ajuns la spital în comă

Constanţa: Peste 137.000 de turiști s-au bulucit spre Polul căldurii

„Sunt trei zile consecutiv de cât apa mării are valori de 29 - 30 de grade Celsius la toate stațiile de pe litoral“, a declarat meteorologul Vasile Torică. Fenomentul este datorat unui curent de aer cald care vine din Marea Mediterană.

„Până la sfârșitul săptămânii marea se va menține la aceste temperaturi record, urmând ca de luni, 16 august, să se constate o ușoară răcire.  Și în aer temperaturile sunt caniculare de peste 35 de grade Celsius. Briza de abia se simte la țărm“, a completat meteorologul.

Indicele de confort termic a scăzut astăzi la 79 unități, față de 82 cât s-a înregistrat zilele trecute, fiind singura veste bună a meteorologilor. 

160.000 de turiști pe litoral

Suntem în vârf de sezon cu 160.000 de turiști înregistrați astăzi în toate stațiunile de pe litoral. Plaja este plină încă de la primele ore ale dimineții, cele mai aglomerate stațiuni fiind Mamaia, Costinești și Vama Veche. 

Alertă: Nouă atenționare de Cod Galben de caniculă la Brăila

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

citeste totul despre: