Fals avocat, condamnat la închisoare cu executare

Fals avocat, condamnat la închisoare cu executare

Vasile Dumitru pretindea că este avocat                             FOTO Facebook Vasile Dumitru

Falsul avocat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru exercitarea fără drept a unei profesii. Bărbatul reprezenta în faţa instanţelor diferite persoane sau societăţi comerciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Dumitru a fost condamnat pe 13 februarie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Constanţa pentru „folosirea fără drept a denumirilor Barou, Uniunea Naţională a Barourilor din România, U.N.B.R. ori Uniunea Avocaţilor din România sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat”. Sentinţa este definitivă.

De asemenea, falsul avocat, a fost condamnat şi pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, prevăzută la articolul 348 din Codul Penal.

Vasile Dumitru, originar din Tulcea, reprezenta diferite persoane sau societăţi comerciale în faţa instanţei, depunea diferite plângeri sau sesizări la parchete în care se dădea drept avocat, membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România. În plus, în numele baroului, falsul avocat trimitea diferite petiţii instituţiilor statului.

În luna ianuarie 2017, Vasile Dumitru a fost arestat preventiv, procurorii arătînd că „la data de 29.09.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 278/P/2016, precizând că este apărător ales a numiţilor B.I., S.M. şi E.C., ataşând împuternicirea avocaţială nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti.

La data de 25.11.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 287/P/2016, precizând că este apărător ales al numiţilor B.I., E.C. şi alţii.

La data de 04.10.2016 a adresat Ministerului Justiţiei o cerere înregistrată sub nr. 83413/04.10.2016, intitulată <<Contestaţie şi denunţ>>, în calitate de reprezentant al persoanelor vătămate P.D., B.I., S.M. şi E.C., conform împuternicirii avocaţiale nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti.”

Vasile Dumitru mai are o condamnare cu executare. În luna februarie 2017, bărbatul care se dădea drept avocat a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea aceloraşi fapte penale.

Pe aceeaşi temă:

A pretins că poate influenţa decizia unui judecător contra sumei de 1.000 de euro. Un avocat din Chişinău, reţinut pentru trafic de influenţă 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările