Făgădău, despre incidentul cu mama lui de la secţia de votare: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca ţintă şi partidul pe care îl reprezint

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că incidentul de la secţia de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare şi a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca ţintă pe el şi partidul pe care îl reprezintă.

El spune că mama lui a făcut plângere penală şi a sesizat şi Biroul Electoral Judeţean cu privire la acest incident.

Făgădău a declarat, duminică seară, după ce a ieşit de la secţia de votare, că mama lui a fost doar o victimă colaterală şi că este revoltat de ceea ce i s-a întâmplat.

"Mi-aş fi dorit să votez mai devreme, dar, după cum ştiţi, am fost puţin ocupat cu un incident nefericit, un incident care cred că pentru toată lumea este evident: este o înscenare ce m-a avut pe mine ca ţintă şi partidul pe care îl reprezint. Mama a fost doar victimă colaterală şi simt nevoia să fac câteva declaraţii. În primul rând, în calitate de fiu al mamei mele mă simt revoltat de ceea ce i s-a întâmplat. La 70 de ani a ajuns să meargă pentru prima dată în viaţa ei la Poliţie pentru un lucru care nu ţine de ea, nu ţine de modul în care ea a educat generaţii întregi de copii, ci ţine de un joc politic care astăzi capătă nişte aspecte puţin mai violente. O susţin pe mama mea, o respect în continuare şi vreau să-i mulţumesc că la 70 de ani a venit să voteze”, a declarat Făgădău.

El a precizat că mama lui i-a povestit că, atunci când a intrat în secţia de votare a fost întrebată dacă există vreo legătură între ea şi primarul Constanţei, recunoscând că este mama edilului. 

Făgădău a menţionat că nu ştie din partea cui a fost înscenare şi aceasta este treaba organelor de cercetare să o stabilească.

"Aceasta este treaba organelor de cercetare, nicidecum treaba mamei mele sau treaba mea. Vreau să vă spun că niciun buletin de vot nu a fost introdus în urnă şi chiar a atras atenţia că sunt prea multe şi nu încap în fantă", a explicat primarul Constanţei.

Edilul a menţionat că mama sa a făcut plângere penală şi a sesizat şi Biroul Electoral Judeţean în legătură cu acest incident.

“Mama a făcut plângere penală, a sesizat Biroul Electoral Judeţean cu privire la cele întâmplate la secţia respectivă, mama a fost la poliţie şi a depus declaraţie, se va prezenta de fiecare dată, împreună cu tatăl meu în calitate de martor, ori de câte ori este chemată să facă lumină în acest caz. Dar, vă repet, ei sunt victime colaterale pentru că sunt părinţii primarului municipiului Constanţa”, a explicat primarul Constanţei.

El spune că în secţia de votare există o cameră de supraveghere şi este convins că poliţiştii îşi vor face datoria.

Făgădău a mai afirmat că nu a cerut niciodată nimănui să fure voturi.

"Mama mea nu a furat nimic, niciodată. Mai mult, aşa m-a crescut şi pe mine şi pe sora mea, aşa cred că a crescut toate generaţiile de copii pe care i-a avut la grădiniţă. Eu nu am cerut niciodată cuiva să fure voturi sau să anuleze voturi sau să vicieze oarecum acest rezultat al democraţiei pe care îl susţin şi pe care îl înţeleg, indiferent de rezultat. Aşa este în politică: o dată eşti sus, altă dată eşti jos. Important este ca lumea să fie la vot”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Potrivit oamenilor legii, o femeie care s-a prezentat la secţia de votare 133-134 din municipiul Constanţa, ar fi luat mai multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare. Ea ar fi fost surprinsă atunci când încerca să le introducă în urnă, iar reprezentanţii secţiei de votare i-au anunţat de poliţişti. Aceştia au început cercetările în acest caz şi au audiat-o pe femeie.

Femeia respectivă este mama primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Tatăl primarului, Vasile Făgădău, a declarat jurnaliştilor că soţiei sale o persoană din secţia de votare i-ar fi dat cinci buletine de vot şi ea nu a observat acest lucru.

"Fata de acolo nu a observat că i-a dat 5 buletine de vot pentru europarlamentare. Şi s-a dus în cabină, nu vede, e pensionară şi când a venit cu ele s-a sesizat cineva. Ea a spus că aşa i-au fost date", a afirmat tatăl primarului.

Vasile Făgădău spune că a fost o eroare şi de o parte şi de cealaltă şi că nu a existat elementul intenţional. 

"Este o eroare, o greşeală şi de o parte şi de cealaltă. Nu a existat elementul intenţional. E terminată, i s-a făcut rău, e pensionară”, a mai afirmat Vasile Făgădău.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite