EXCLUSIV UPDATE Zeci de tancuri şi blindate sosesc la baza Mihail Kogălniceanu. Tehnica de luptă va fi folosită la un exerciţiu româno-american

EXCLUSIV UPDATE Zeci de tancuri şi blindate sosesc la baza Mihail Kogălniceanu. Tehnica de luptă va fi folosită la un exerciţiu româno-american

Tancurile vor ajunge la Baza Aeriană Mihail Kogălnieanu

Un convoi de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zile de sâmbătă, 14 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 18.10 Ministerul Apărării Naţionale a confirmat informaţia pentru "Adevărul". Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează:

În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa.

Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României."

Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici.  

Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată. 
 
Convoiul va ajunge în Gara Lehliu sâmbătă la 5 dimineaţa. De acolo se va îndrepta către Medgidia, unde este programat să sosească la ora 10.00. Mai departe, blindatele şi tancurile vor fi duse tot pe calea ferată până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu. 
 
Totodată, şase nave de război, printre care şi una americană, au ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa. Vasele vor lua parte luni la un exerciţiu în Marea Neagră. Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania).
 
Forţele Navale Române sunt reprezentate în grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt: crucişătorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo şi nava auxiliară FGS Spessart.
 
Fregata TCG Turgutreis FOTO Mediafax
 
Poligonul de la Babadag, Tulcea a găzduit până vineri, 13 martie o aplicaţie din cadrul exerciţiului multinnaţional Black Sea Rotational Force (BSRF) 14.1. Aplicaţia a fost una realizată de români şi americani şi a vizat în special instrucţia tactică. Celebrii "US Marines" (infanterişti marini americani) au luptat alături de români în zona lagunară şi au pus la cale misiuni oftensive şi defensive. 
 
În anul 2014, peste 1200 militari români au participat la diverse aplicaţii. A fost vorba de trageri cu muniţie reală, bombe de aviaţie, rachete de aviaţie şi antitanc. Reprezentanţii MaPN spun că au avut loc 366 intervenţii în 21 judeţe şi la ele au luat parte 5400 militari şi aproape 900 mijloace tehnice. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările