Emoţie la întâlnirea cu familia Bodnariu: „Incredibil cum rezistă Marius şi Ruth în această suferinţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia de parlamentari români care a mers în Norvegia pentru cazul Bodnariu s-a întâlnit cu părinţii celor 5 copii. Senatorul UNPR de Constanţa Marian Vasiliev descrie întrevederea cu Marius şi Ruth Bodnariu, cărora autorităţile norvegiene le-au luat copiii de acasă, acuzându-i de abuz.

UPDATE ORA 20 Delegaţia de senatori are o întâlnire în seara de joi, 21 ianuarie, cu românii care trăiesc în Norvegia. Discuţiile au loc la sediul Ambasadei României la Oslo.

„In acest moment, am inceput o intalnire cu reprezentantii romanilor care locuiesc in Norvegia. Avand in vedere imaginea pe care o are Parlamentul in ochii oamenilor, precum si expresia jignitoare pentru multi dintre noi "toti parlamentarii sunt la fel", delegatia parlamentara a solicitat concetatenilor nostri din Norvegia sa ne adreseze orice intrebare. Sa ne ceara socoteala pentru ceea ce facem. Iar noi sa raspundem la absolut toate intrebarile. Fara ocolisuri. Sa fie o discutie intre oameni. Intalnirea va dura doua ore“, a precizat senatorul de Constanţa Marian Vasiliev.

Cum a decurs vizitarea familiei Bodnariu. Ce au spus autorităţile norvegiene

„Am avut discutii de peste patru ore cu guvernatorul regiunii Sogn og Fyordane, dna Anne Karim Hamre, precum si cu reprezentantii consiliului local... argumente, puncte de vedere...Am incheiat intalnirea intr-o nota optimista. Ne deplasam la familia Bodnariu. Trebuie sa ascultam absolut toate partile“, anunţa senatorul Vasiliev înainte de întâlnirea de miercuri, 20 ianuarie.

După contactul cu Marius şi Ruth Bodnariu, parlamentarul român a declarat: „O intalnire care m-a miscat profund. Durere, ingrijorare si speranta. Lacrimi si rugaciune. Pregatirea planului care sa ne duca la succes. O familie cu sufletul sfasiat, dar increzatoare in Dumnezeu si in bunatatea, in final, a oamenilor. O familie cu sufletul ars de dorinta de a-si strange copiii la piept. Familia Bodnariu“, a relatat Vasiliev pe contul său de Facebook.

Parlamentarul mărturiseşte că reuniunea a fost emoţionantă. „La sfarsitul intalnirii cu familia Bodnariu, parintele Macarie, episcopul romanilor din Europa de Nord (care s-a implicat profund in aceasta actiune), a rostit, impreuna cu noi toti aflati in casa, rugaciunea "Tatal nostru". A fost momentul care a adus lacrimi in ochii tuturor. Nimeni nu a facut fotografii, nimeni nu a spus nimic. A fost doar un moment in care toti ne-am rugat lui Dumnezeu. Celor care, ca de obicei, au ceva de comentat referitor la deplasarea si demersurile noastre, le doresc sa simta ce am simtit noi in casa familia Bodnariu. Si poate doar atunci, vom fi cu totii mai buni“, mai scrie Marian Vasiliev.

image

„Incredibil cum rezistă Marius şi Ruth în această suferinţă cumplită!!!“, a remarcat şi senatorul Ben-Oni Ardelean.

Senatorul de Constanţa i-a mulţumit public avocatului Marius Reikeras pentru implicare, numindu-l „un norvegian cu un suflet enorm“, pentru poziţia sa anti sistem.

Miercuri, cei trei parlamentari, Titus Corlăţean (PSD), Marian Vasiliev (UNPR) şi Ben-Oni Ardelean (PNL) au avut o întrevedere şi cu guvernatorul regiunii, iar joi, 21 ianuarie, urmează să întâlnească şi cu reprezentantii Parlamentului norvegian. „Trebuie o actiune insistenta. Daca ieri, delegatia a fost foarte" prietenoasa" cu guvernatorul si autoritatile locale, astazi la intalnirea cu parlamentarii vom avea o abordare complet diferita... Sunt multe locuri in lumea asta in care Dumnezeu a fost alungat. Si inlocuit cu "nivelul de trai", "prosperitate", "venitul pe cap de locuitor"...Dar binele intotdeauna invinge. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti“, a comentat senatorul de Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Doi constănţeni, trimişi de Senatul României să negocieze cu Norvegia soluţia în cazul Bodnariu

Manifestaţie la Constanţa pentru susţinerea lui Marius şi Ruth, părinţii lăsaţi fără copii: „Norvegia trebuie să reîntregească familia Bodnariu“

Discuţia sfâşietoare dintre soţii Bodnariu şi fetele cu care nu au mai vorbit de când au fost luate. Naomi: „Mi-e aşa de dor de voi că plâng în fiecare seară“

Mărturia lui Bodnariu, românul căruia Norvegia i-a confiscat cei 5 copii. Detalii din ancheta ţinută la secret: „Norvegienii care ne cunosc aici sunt şocaţi”

Norvegia a mai nenorocit o familie de români: „Mi-au spus că e jenant să-mi ţin fetiţa în braţe şi să o pup. Pur şi simplu îţi iau sufletul din tine şi pleacă cu el”

România îi cere Norvegiei, de patru ani, cinci copii luaţi de la părinţi. Autorităţile române nu au fost lăsate nici să-i vadă pe copii: „Nu ar fi în interesul copiilor”

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite