Elevii se opun posibilei greve a profesorilor. „Elevii nu au nicio vină că reprezentanţii Guvernului refuză să acorde creşterile salariale promise“

Elevii se opun posibilei greve a profesorilor. „Elevii nu au nicio vină că reprezentanţii Guvernului refuză să acorde creşterile salariale promise“

Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa dezaprobă demersul iniţiat de către Colegiul Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ de a organiza un protest de amploare în perioada Bacalaureatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Această posibilă grevă are ca obiect nemulţumirea sindicaliştilor cu privire la proiectul legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Deşi sprijinim salarizarea corespunzătoare a personalului didactic, având în vedere necesitatea formării lor continue, şi asumarea educaţiei drept o prioritate naţională şi din punct de vedere financiar, dată fiind necesitatea creşterii calităţii actului educaţional în special în învăţământul preuniversitar, considerăm că o întreagă generaţie de absolvenţi nu poate fi sacrificată în detrimentul acestei metode de presiune.
 
În primul rând, nu elevii trebuie să răspundă pentru carenţele cu care ne confruntăm la nivelul dialogului dintre partenerii educaţionali şi reprezentanţii administraţiei publice centrale“, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Elevilor din Constanţa şi Consiliul Naţional al Elevilor.
 
Reprezentanţii elevilor spun că este fundamental ca Bacalaureatul să se desfăşoare în contextul prestabilit, astfel încât admiterea în învăţământul superior să se realizeze în condiţiile fireşti, astfel încât niciun absolvent al ciclului liceal să nu aibă de suferit din cauza mişcărilor de protest ale federaţiilor sindicale .
 
„Facem apel la înţelegerea liderilor de sindicat şi le readucem în atenţie faptul că un dialog transparent, sprijinit pe aspecte concrete, poate fi soluţia optimă de adoptat în vederea ameliorării inconvenientelor, fără ca efectele negative să se răsfrângă asupra principalilor beneficiari ai sistemului de învăţământ şi, în acest caz, asupra viitorului lor academic şi profesional“, se mai arată în comunicat. 
 
,,Consiliul Naţional al Elevilor vede în demersul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ  o abordare injustă şi lipsită de profesionalism. Cu ce este vinovată această generaţie de elevi pentru lipsa unei finanţări salariale corecte şi pentru nerespectarea promisiunilor guvernamentale? De absolut fiecare dată elevii au susţinut majorările salariale şi au considerat acest aspect o prioritate pentru sistemul educaţional, însă nu vom tolera folosirea elevilor pentru a sensibiliza societatea. Comunicarea şi dialogul sunt soluţia, nicidecum periclitarea Examenelor Naţionale”, spune Vlad Ştefan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. 
 
"Este regretabil faptul că Guvernul refuză să pună în aplicare promisiunile făcute în timpul campaniei cu privire la salarizarea cadrelor didactice. Am susţinut şi susţinem nevoia acordării unei salarizări corespunzătoare pentru personalul didactic şi nedidactic din învăţământ, dar elevii din România nu au nicio vină că reprezentanţii Guvernului refuză să acorde creşterile salariale promise. 

Boicotarea examenului de Bacalaureat va avea consecinţe grave asupra absolvenţilor clasei a 12-a, care vor fi puşi în imposibilitatea de a susţine admiterea pentru accederea în învăţământul superior. Nu este în interesul nimănui ca peste 100.000 de candidaţi la examenul de Bacalaureat să fie sacrificaţi, ca mijloc de presiune", adaugă Constantin-Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările