Elevii din Constanţa şi-au trimis reprezentant la protestul studenţesc din oraşul de pe Bega

Elevii din Constanţa şi-au trimis reprezentant la protestul studenţesc din oraşul de pe Bega

Tinerii studioşi ai României ies în stradă FOTO Adevărul

Alexandru Bajdechi, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, va participa la mişcarea de protest organizată miercuri, 7 august, la Timişoara, prin care studenţii vor trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte subfinanţarea sistemului educaţional, care are un impact negativ asupra învăţământului preuniversitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, împreună cu Consiliul Naţional al Elevilor, susţine iniţiativa Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, de miercuri, 7 august, de la Timişoara.

Pentru a trage un semnal de alarmă faţă de consecinţele dezastruoase pe care le are alocarea unui buget prea mic pentru educaţie, studenţii vor afişa mesaje şi se vor plimba, alături de o vacă, pe străzile oraşului.

Ei vor aminti de asumările făcute la nivel internaţional de România, de prevederea Legii Educaţiei Naţionale prin care se stipulează acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educaţie şi de promisiunea făcută de partidele politice în acest sens, prin Pactul Naţional pentru Educaţie.

„Este foarte important să acţionăm împreună pentru viitorul ţării. În România, educaţia a fost mereu subfinanţată. Este inacceptabil ca elevii să vină cu bani de acasă pentru că statul nu îşi îndeplineşte obligaţiile constituţionale.

Din acest motiv, considerăm că educaţia merită măcar un 6 (% din PIB). Cu un procent de 3% din PIB pentru educaţie, putem spune că aceasta a rămas corigentă în România“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Alexandru Bajdechi, care va participa la acest protest.

Vă mai recomandăm

Consiliul Elevilor din Constanţa către presă: „Încetaţi cu inventarea «perlelor» de la examene!“

FOTO Soluţiile liceenilor din Constanţa pentru reducerea consumului de droguri

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările