Elevii din Constanţa: „După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta“

Elevii din Constanţa: „După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta“

Elevii din Constanţa au protestat în repetate rânduri

Ariana Dudună, preşedinta Asociaţiei Elevilor din Constanţa, acuză guvernanţii că le obstrucţionează dreptul la proteste.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu o lună, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean, Mihai Lupu, a afirmat faptul că nu a acordat timp de mai multe luni banii pentru transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat.
 
Joi, pe 22 iulie, reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa au participat la o dezbatere publică pe tema transportului judeţean. În cadrul dezbaterii, directorul economic al Consiliului Judeţean a continuat să sustină aceleaşi afirmaţii.
 
Având în vedere lipsa de comunicare a decidenţilor, elevii din Constanţa anunţă că luni, de la ora 17:30, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, Asociaţia Elevilor din Constanţa va fi prezentă pentru a protesta atât ilegalităţile din judeţ, cât şi iresponsabilitatea de la nivel naţional, solicitând asigurarea gratuităţii transportului judeţean în Constanţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, şi premierului Florin Cîţu, coordonator al rectificării bugetare.
 
„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta şi a ne exprima paşnic. Sâmbătă, odată cu anunţarea prezenţei prim-ministrului la Constanţa, am trimis o notificare către primăria Constanţa şi Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest.
Azi dimineaţă, am fost sunată şi invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că "pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ“, spune Ariana Dudună.
 
„Motivul invocat este tardivitatea anunţării protestului. Vă întreb, cum aţi fi vrut să anunţ mai devreme protestul, dacă sâmbătă şi-a anunţat prim-ministrul prezenţa la Constanţa?
Atât acţiunile autorităţilor de astăzi, cât şi cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost ameninţaţi cu amenzi, nu arată decât o degradare a democraţiei, îndreptându-ne către o dictatură“, mai spune reprezentanta elevilor.
 
„Din punctul nostru de vedere, legea este foarte clară. Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuţia primarului de a emite dispoziţiile de interzicere a desfăşurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de faţă şi nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chiţac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor“, anunţă elevii constănţeni.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările