Elevi brăileni, cadeţi pentru o zi în Forţele Navale

Elevi brăileni, cadeţi pentru o zi în Forţele Navale

Foto Arhiva Adevărul

Timp de trei zile, 20 de elevi ai Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Brăila vor experimenta viaţa de cadet la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Ei vor desfăşura anumite acţivităţi în comun cu studenţii militari.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 12 – 14 octombrie, 20 de elevi ai Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Brăila vor fi „înrolaţi” la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Astfel, tinerii vor participa la anumite activităţi comune cu studenţii militari, putându-se familiariza cu specificul unei astfel de instituţii de învăţământ superior. Programul face parte din seria evenimentelor premergătoare Zilei Armatei României.

„Deşteptarea, înviorarea, programul de igienă personală de dimineaţă, întreţinerea sectoarelor de curăţenie, raportul şi inspecţia de dimineaţă, vizitarea Fregatei Regina Maria şi a Navei-Şcoală Mircea, acestea sunt doar câteva elemente din programul de activităţi pregătit de Forţele Navale pentru elevii civili, care participă la proiectul <<Cadet pentru o zi>>, organizat, în premieră, de Ministerul Apărării Naţionale”, se arată în comunicatul transmis de Forţele Navale Române.

Elevii brăileni care vor deveni cadeţi pentru o zi sunt elevi în clasele a X-a şi a XI-a şi vor fi însoţiţi de doi profesori.

Nava-şcoală Mircea şi-a încheiat recent marşul anual de instrucţie, început în urmă cu patru luni, în timpul căruia a parcurs 10.000 de mile marine şi a făcut escale în 11 porturi din nouă ţări europene.

Pe aceeaşi temă:

Academia Navală se alătură festivităţii din Piaţa Ovidiu prin care se dă startul anului universitar la Constanţa

Nava-şcoală Mircea încheie aventura pe mare. Bricul a făcut escală în 11 porturi şi a străbătut 10.000 mile marine

 

citeste totul despre: