Elevă nemulţumită de deciziile autorităţilor: Şcoala online a fost opţională pentru profesori. Nu ni se dă acces la o pregătire suplimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de clasa a XII-a reclamă faptul că absolvenţii de liceu nu sunt pregătiţi pentru a susţine examenul de Bacalaureat.

Andreea, elevă la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“  Constanţa, spune că Ministerul Educaţiei nu a luat în calcul câteva aspecte când a decis ca examenul maturităţii să se dea în perioada programată iniţial, în condiţiile în care învăţarea online nu s-a derulat aşa cum se prevedea.

Ea consideră că „această  «revenire» la şcoală pentru clasele terminale în vederea susţinerii examenelor nu reprezintă nimic altceva decât o anomalie în condiţiile în care ştim foarte bine că din luna martie noi am pierdut contactul cu tot ce înseamnă materie. 

Aici probabil se va veni cu ideea de cursuri online. Ei bine, noi, marea majoritate, după cum se cunoaşte, nu am avut parte de acest suport online, deoarece interesul nu şi-a făcut simţită prezenţa. Probabil în alte licee funcţionează, deşi chiar şi acolo, consolidarea cunoştinţelor la unele materii este extrem de dificilă. 

Nu putem compara pregătirea cu un cadru didactic într-un mediu real cu cea din mediul virtual, fapt pentru care nu este normal să susţinem un examen în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi criterii pe care le-au susţinut şi le vor susţine generaţiile într-un context diferit şi normal faţă de această criză pandemică. 

Oricât am încerca sa ne pregătim şi sa ne implicam în acest sens, este foarte dificil. Nu ni se permite accesul la o pregătire suplimentară, pentru materiile pe care bac-ul le vizează“, crede ea

În al doilea rând, spune eleva, deşi Ministerul a decis o perioadă de pregătire înaintea susţinerii examenului, „cea de-a treia materie pe care noi trebuie să o alegem la bac este una studiată în aceşti 4 ani de liceu, pentru care elevii se pregătesc în particular. Cum se doreşte oare promovarea bacalaureatului în acest mod, dacă elevul nu are acces la această pregătire?“, se întreabă ea. 

Pe de alta parte, susţinerea unui examen purtând mănuşi şi măşti este inuman. 

„Încă din luna martie ni s-a spus faptul că şcoala online este opţională. Ei bine nu a fost opţională doar pentru elevi. A fost mai mult opţională pentru profesori. 

Am aflat ulterior că bac-ul va fi amânat pentru luna iulie. Acum o săptămâna s-a declarat şcoala online OBLIGATORIE, şi acum faptul ca bac-ul rămâne la data lui iniţială. 

Asta e o mare greşeala, in condiţiile în care mi se cere sa particip în 2 saptamani puse la dispoziţie la o pregătire cât pentru 3 luni. 

Dacă se continua cu aceasta anomalie, din păcate notele acestui bacalaureat 2020 vor fi jalnice, si nu cred ca ne dorim. Ştim bine că nota acestui examen ne va urmări cariera. Unii intră la facultăţi pe baza acestora si nu cred că trăim într-o societate de genii unde fiecare se poate pregăti singur cu un pix şi o foaie. Nu vorbim de o teză, vorbim de un examen. 

Pana şi examenele Universităţilor sunt date online, s-au găsit modalităţi efectiv coerente, doar pentru clasele terminale , nu.

Nu menţionez aceste lucruri fiindcă sunt clasa a 12-a  şi îmi doresc sa nu dau bac-ul. Este exclus. Îmi doresc, atât eu, cât şi colegii mei să susţinem acest examen , dar in condiţii de siguranţă şi pregătiţi, deoarece în momentul de faţă , mediul online care se tot subliniază , susţine şi devine obligatoriu, este egal cu zero“, este punctul ei de vedere. 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că examenul de Bacalaureat va începe anul acesta cu probele scrise, pe 22 iunie. Este posibil să fie schimbat uşor şi calendarul probelor.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale care vor fi susţinute potrivit calendarului şcolar stabilit încă de anul trecut.

În această situaţie, normele de distanţare pot fi respectate. Vor fi maxim 10 elevi în clase, vor sta maxim 3 ore şi se vor pregăti pentru examenele naţionale, a explicat preşedintele Iohannis. Totodată, elevilor li se va lua temperatura la intrarea în sălile de curs. 

Calendar BAC 2020

Examenele scrise ale bacalaureatului încep pe 22 iunie, prevede proiectul pregătit de Ministerul Educaţiei

25 – 29 mai 2020           Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

29 mai 2020                   Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a

9 – 10 iunie 2020           Evaluarea Competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A

11 – 12 iunie 2020         Evaluarea Competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B

15 – 17 iunie 2020         Evaluarea Competenţelor digitale – proba D

18 – 19 iunie 2020         Evaluarea Competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C

22 iunie 2020                  Limba şi literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020                  Limba şi literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020                  Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite