Eforie, staţiune balneară. Oraşul aşteaptă de 4 ani avizarea Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiste străine venite în România pentru tratamente balneare la Eforie FOTO Adevărul Constanţa
Turiste străine venite în România pentru tratamente balneare la Eforie FOTO Adevărul Constanţa

Certificarea staţiunilor Eforie Nord şi Sud ca staţiuni balneare au aduce turişti 10 luni pe an la Marea Neagră. Numărul turiştilor ar putea creşte simţitor, la ora actuală Eforie situându-se pe locul 2 ca număr de vizitatori pe litoral.

O premieră pentru litoral, „Congresul medical pentru promovarea calităţilor curative ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol“ a fost organizat recent la Eforie Nord. Congresul a avut loc în cadrul evenimentului „Balneo-Turism la Eforie“, prin proiectul „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie“.

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a vorbit despre potenţialul extraordinar al turismului balnear din zonă. În statisticile oficiale, Eforie Nord se află pe locul 2 la numărul de turişti de pe litoral.

Brăiloiu a arătat că una dintre priorităţile primăriei este avizarea staţiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud ca staţiuni balneare, proiect care se află de aproximativ 4 ani în atenţia Ministerului Sănătăţii. Unul dintre avantajele majore ale avizării ca staţiune balneară este înscrierea în organizaţii şi circuite internaţionale, care vor duce la majorarea numărului de turişti care vizitează anual Eforie.

Specialiştii prezenţi la Congres au evidenţiat calităţile curative unice ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol şi au prezentat paleta largă de afecţiuni care îşi pot găsi un remediu de succes prin utilizarea tratamentelor cu nămol. Astfel dr. Marilena Panait, reprezentantul Sanatoriului Balnear Vraja Mării Eforie Sud, a subliniat eficienţa nămolului sapropelic în tratamentele cosmetice, în oboseala cronică, în creşterea rezistenţei generale a organismului.

De asemenea, Irene Dulţef, reprezentantul bazei de tratament a Hotelului Petrolul, a vorbit despre eficienţa tratamentului cu nămol în cazul reumatismului cronic, al osteoartritelor, al artritei, în durerile ligamentelor musculare, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie.

Sorin Marinaş, directorul Hofigal Bucureşti, lider naţional în domeniul furnizării de produse naturale - inclusiv nămol sapropelic - din România, a încurajat exploatarea nămolului sapropelic în cantităţi mult mai mari, punctând aria largă de calităţi curative şi recunoaşterea internaţională de care se bucură, prin competiţiile internaţionale de profil câstigate de-a lungul ultimilor ani.

Vorbitorii au subliniat potenţialul deosebit al oraşului Eforie din punct de vedere al turismului balnear şi de sănătate. Certificarea oraşului ca staţiune balneară va aduce turişti la Eforie timp de 10 luni pe an.

Vă mai recomandăm

Nămolul românesc, căutat de străini

FOTO Litoralul câştigă 33 hectare de plajă între Mamaia şi Eforie. Nisipul va fi adus de la Dunăre sau din largul Mării Negre

Norvegienii transformă nămolul şi algele Mării Negre în îngrăşământ

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite