Droguri trimise din Portugalia, prin curier, cu destinaţia Constanţa. Le-au ridicat procurorii DIICOT

Droguri trimise din Portugalia, prin curier, cu destinaţia Constanţa. Le-au ridicat procurorii DIICOT

Poliţişti pe o plajă din Mamaia                                                  FOTO: Arhiva Adevărul

Peste 7 kilograme de cannabis au fost trimise din Portugalia către Constanţa. Traficanţii au folosit serviciile unei firme de curierat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT Constanţa au reţinut două persoane, soţ şi soţie, pentru săvâşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 11 ianuarie, organele de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa s-au sesizat din oficiu, în baza informaţiilor transmise de către autorităţile din Portugalia, cu privire la faptul că o persoană de sex feminin, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, urmează să primească un colet, existând suspiciuni că în interiorul acestuia se află droguri de risc şi de mare risc”, transmite DIICOT.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că respectivul colet a plecat din Portugalia, având ca ţară de tranzit Spania, către România prin intermediul unei firme de curierat.

Joi, 16 ianuarie, procurorii DIICOT Constanţa, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară BCCO au procedat la efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant a doi inculpaţi, după ce aceştia au ridicat coletul, care conţinea cantitatea de 7,6 kilograme de cannabis.

„La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa au efectuat 6 percheziţii domiciliare, unde au identificat: 3 laptopuri, 1 tabletă, 13 telefoane mobile, 16 cartele SIM, 3 stick-uri USB şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, Valeria Luca (42 de ani) şi Valentin Luca (46 de ani), pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe aceeaşi temă:

Droguri aduse din Spania pentru consumatorii din Tulcea. Percheziţii în Jurilovca

Coşmarul căpitanului român găsit cu 10 tone de haşiş la bord după ce marinarii l-au luat prizonier: „Am tăiat o sticlă de plastic în jumătate ca să am cum mânca“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: