Douăzeci de irakieni au încercat să intre fraudulos în România. Îşi doreau să ajungă într-o ţară din vestul Europei

Douăzeci de irakieni au încercat să intre fraudulos în România. Îşi doreau să ajungă într-o ţară din vestul Europei

Irakienii au încercat să intre fraudulos în România FOTO: Poliţia de Frontieră

În grupul celor 20 de irakieni care au încercat să intre ilegal pe teritoriul României era şi un copil de numai 13 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au depistat în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri, 20 de cetăţeni din Irak, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Conform Poliţiei de Frintieră, grupul de irakieni spera să ajungă într-un stat din vestul Europei.

„În data de 11.10.2020, în jurul orei 18.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au descoperit în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri dintre localităţile Esechioi şi Ostrov, 20 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, transmite Poliţia de Frontieră.

Din primele verificări efectuate la sediul instituţiei, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 19 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, şi un minor în vârstă de 13 ani. La cercetări, aceştia au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind predaţi, în cursul zilei de astăzi, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se mai arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Citeşte şi:

Peste 1.700 de articole vestimentare şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu

Autoturism de lux declarat furat din Franţa, descoperit de poliţiştii de frontieră români la câteva ore de la semnalarea furtului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările