Două unităţi de învăţământ din Constanţa vor trece din scenariul 2, în scenariul 3. Mesaje de avertizare de la ISU

Două unităţi de învăţământ din Constanţa vor trece din scenariul 2, în scenariul 3. Mesaje de avertizare de la ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa a transmis mesaje de avertizare de tip RO-ALERT ca urmare a faptului că incidenţa cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 44 a CJSU Constanţa. Aceasta prevede, printre altele, constatarea încadrării localităţii Eforie în rata de incidenţă cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori şi modificarea scenariilor de funcţionare în 8 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.
 
Astfel, în urma depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Oraşului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localităţii a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanţa, Art.4.1 şi Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măştii în spaţii aglomerate, restaurante şi cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate şamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.
 
Tot în ultima şedinţă a CJSU a fost votat, în unanimitate, ca populaţia din localităţile unde incidenţa cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori să fie avertizate cu privire la acest aspect, de către ISU „Dobrogea” Constanţa, în sistem RO-ALERT.
 
În ceea ce priveşte modificarea de scenarii în sistemul de învăţământ, 2 unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădiniţa cu Program Prelungit „ Piticot” Constanţa, până pe 3 noiembrie, în urma confirmării a trei angajaţi şi Colegiul Comercial „Carol I” Constanţa (pentru o clasă a XII-a), până pe 4 noiembrie, în urma confirmării unui elev.
 
De asemenea, 6 unităţi de învăţământ trec din scenariul 3, în scenariul 2. Cinci dintre acestea, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa (o clasă a IV-a şi o clasă a VIII-a), Şcoala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanţa (o clasă a II-a şi o clasă a VIII-a), Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanţa (o clasă I), Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa (o clasă a V-a) şi Şcoala Postliceală „Hipocrate” Constanţa.
 
Şcoala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a scăderii ratei incidenţei cumulate sub pragul de 3/1.000 locuitori în localitatea Săcele.
 
Incidenţa în municipiul Constanţa este de 2.13. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările