Doi ţărani au săpat după vestigii. Au găsit vase antice de lut ce pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional

Doi ţărani au săpat după vestigii. Au găsit vase antice de lut ce pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional

Locul unde au fost descoperite vasele de lut, înconjurate de Poliţie Sursa IPJ Constanţa

Doi ţărani din Cerchezu, judeţul Constanţa, au săpat într-un perimetru arheologic găsind vase de lut care pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi bărbaţi, care sunt oficial bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tentativă de furt calificat, au fost identificaţi de poliţiştii constănţeni.

IPJ Constanţa a transmis că la data de 17 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat doi bărbaţi, de 47 ani şi de 60 ani, din Cerchezu, judeţul Constanţa, care au efectuat săpături într-o zonă cu potenţial arheologic reperat, din acea comună.

Aici ei au găsit trei vase de provizii, din lut, datând cu aproximaţie din secolul III-IV d.H., despre care experţii cred că pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Conform opiniei preliminare a experţilor, bunurile au fost estimate la o valoare de peste 3.000 de euro, acestea urmând a fi evaluate după ce vor fi scoate integral din situl arheologic. 

Vasele de lut descoperite de ţărani Sursa IPJ Constanţa

Vas antic de lut din Parcul Arheologic Constanţa Sursa IPJ Constanţa

Poliţiştii constănţeni au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, tentativă de furt calificat şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice. 

Pe aceeaşi temă: 

Descoperire arheologică rară la Callatis. Capitel ionic perfect conservat, aflat la doar un metru adâncime sub o alee

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: