Doi criminali s-au spânzurat în Penitenciarul Poarta Albă. Unul îşi ucisese mama, altul - soţia

Doi criminali s-au spânzurat în Penitenciarul Poarta Albă. Unul îşi ucisese mama, altul - soţia

Cei doi deţinuţi s-au spânzurat

Doi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă s-au spânzurat, miercuri după-amiază, în celula comună din închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre doi criminali: unul este fostul poliţist de la Transporturi, care şi-a ucis mama, şi de un bărbat din Medgidia, care i-a luat viaţa soţiei sale. Ambii deţinuţi se aflau în greva foamei.

Marius Ionuţ Magda (30 de ani) şi Doru Asavei (41 de ani) stăteau în aceeaşi celulă, iar moartea lor a fost constatată în jurul orei 19.30, la apelul de seară. Cei doi se aflau de zile întregi în greva foamei, justificând refuzul de hrană prin motive juridice.

„Pe perioada refuzului de hrană, aceştia au primit în permanenţă asistenţă medicală de specialitate, au fost consiliaţi de către psihologul unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii şi judecătorul delegate“, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri la ora 23.15 de Penitenciarul Poarta Albă.

Conducerea unităţii a anunţat de urgenţă Poliţie şi Parchetul, care au trimis echipe de anchetă la penitenciar. În paralel, a fost demarată o anchetă internă în urma căreia se va stabili cum s-a produs moartea celor doi deţinuţi.

Marius Ionuţ Magda din Constanţa era judecat pentru omor calificat şi deosebit de grav, deoarece îşi ucisese mama, în luna martie, cu 40 de lovituri de cuţit în gât. El a comis crima la câteva zile după ce fusese eliberat condiţionat din puşcărie, unde se afla pentru tentativa de violare a unei liceene. Magda fusese poliţist la Transporturi şi era un consumator înrăit de droguri.

Doru Asavei din Medgidia era judecat pentru aceeaşi infracţiune, el omorându-şi soţia în bătaie, sub ochii copiilor minori, în luna iunie. Asavei era alcoolic. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările