Doi copii, de 13 şi 15 ani, principalii suspecţi în cazul incendiului de la Constanţa. Băiatul de 15 ani, reţinut pentru 24 de ore | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Anchetatorii au identificat doi minori care ar fi principalii suspecţi în cazul incendiului de la Constanţa. Siluetele lor apar şi pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

UPDATE: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, joi seară, că băiatul în vârstă de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul incendiului izbucnit în parcarea unui bloc.  

“În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ Constanţa.

***

Doi copii, de 13 şi 15 ani, sunt principalii suspecţi în cazul incendiului. La această oră ei sunt audiaţi de anchetatori. 

Siluetele acestora au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă cu câteva secunde înainte ca mai multe maşini să ia foc în subsolul imobilului. Acest lucru i-a făcut pe locatari să susţină că nu poate fi vorba despre un accident provocat de vreun scurtcircuit la un autoturism, aşa cum se vehiculase iniţial.

Conform ISU Dobrogea, 150 de apartamente au fost afectate de incendiu, 35 dintre ele fiind afectate de flacără prin balcoane şi geamuri „deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul”. 

De asemenea, 37 de maşini au fost distruse.

Complexul de locuinţe cuprinde cinci scări de bloc cu aproximativ 150 de apartamente situate pe cele şase etaje. 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Majoritatea persoanelor au fost evacuate de salvatori cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului. 

Vă recomandăm şi: 

Momentul în care a izbucnit incendiul care a devastat blocul din Constanţa. „Nu a fost un accident“ | VIDEO

O persoană a căzut de la etajul 10 al unui bloc situat în Mamaia Nord UPDATE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite