Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost demis în urma incendiului de la bordul remorcherului Hercules

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost demis în urma incendiului de la bordul remorcherului Hercules

Incendiul a fost stins după câteva ore de pompieri                                     Foto ISU Dobrogea

Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), a fost demis din funcţie vineri, 27 octombrie. Decizia a fost luată de secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea.

Incendiul izbucnit joi, 26 octombrie, în camera motoarelor remorcherului Hercules s-a soldat cu demiterea lui Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

„Secretarul de Stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat, la Constanţa, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules. Secretarul de Stat a dispus demiterea de urgenţă a lui Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Totodată, Secretarul de Stat a dispus măsuri ferme ca asemenea situaţii să nu se mai repete.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Remorcherul Hercules este singurul remorcher pe care ţara noastră îl are pentru salvarea vieţilor pe mare.

Remorcherul Hercules a fost construit în anul 1988 în Şantierul Naval Brăila, fiind folosit de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) pentru intervenţii de urgenţă. De câţiva ani, remorcherul se afla în reparaţii. Costul acestora se ridică la 6,4 milioane de euro. Hercules are o lungime de 68,5 metri, 16,5 metri lăţime şi un pescaj maxim de 6,5 metri.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Incendiu izbucnit la un remorcher în Portul Constanţa

Scurgeri de petrol din nava eşuată acum 34 de ani în raiul natural din Peninsula Sacalin: „Este o pătură uleioasă în care păsările şi peştii n-au nicio şansă“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările