Directorii atenţionaţi de Inspectoratul Şcolar să colaboreze cu elevii de la Consiliul Judeţean. Mazăre a promis tinerilor 1 milion euro

Directorii atenţionaţi de Inspectoratul Şcolar să colaboreze cu elevii de la Consiliul Judeţean. Mazăre a promis tinerilor 1 milion euro

Radu Mazăre şi Călin Ştefanopol, la şedinţa de consiliu local Foto Eduart Enescu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis o circulară către directorii de unităţi de învăţământ prin care le aminteşte de rolul Consiliului Judeţean al Elevilor. Nota vine după victoria înregistrată de Asociaţia Elevilor din Constanţa asupra administraţiei locale care a decis acordarea subvenţiei de 50% la transportul în comun, ce a fost refuzată elevilor constănţeni timp de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

ISJ arată că „singura structură asociativă a elevilor prevăzută în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar este Consiliul Judeţean al Elevilor“. Inspectoratul mai face precizarea că acest organism este partener de consultaţii al ISJ.

Nota de la 16 februarie vine după victoria înregistrată de Asociaţia Elevilor din Constanţa asupra administraţiei locale, care a decis acordarea subvenţiei de 50% la transportul în comun, ce a fost refuzată elevilor constănţeni timp de 10 ani. Asociaţia a fost înfiinţată de foşti lideri ai Consiliului Judeţean al Elevilor, care au decis să lupte pentru drepturile lor fără a fi condiţionaţi de relaţia cu Inspectoratul Şcolar.

Iniţiativa de a cere dreptul la subvenţie pentru transportul în comun a fost iniţial sprijinită şi de Consiliul Judeţean al Elevilor. Iar preşedintele acestuia ţine să facă o precizare. „Consiliul Judeţean al Elevilor a fost un factor consultativ în luarea deciziei cu privire la subvenţionarea abonamentelor RATC pentru elevi. Ni s-a solicitat opinia, noi am exprimat-o şi s-a acţionat în conformitate. Chiar este necesar să se mai pună problema dacă noi am jucat sau nu un rol în demersul în cauză?“, declară Călin-Theodor Ştefanopol.

Primarul Radu Mazăre a declarat că va susţine CJE într-un proiect pentru tineret pentru care va aloca de la bugetul local suma de 1 milion de euro. Ideea proiectului a fost propusă chiar de Răducu Mazăre, fiul primarului. Premiul la diferitele acţiuni va consta într-un iPhone 6. Proiectul se numeşte în consecinţă: „Mai SMART decât telefonul“.

Liderii Consiliului Judeţean al Elevilor Foto Eduart Enescu

„Referitor la acordarea fondului de 1 milion de euro pentru elevi şi studenţi, în cazul elevilor din învăţământul liceal aceste fonduri vor finanţa proiectul «Mai SMART decât telefonul». Acest proiect constă în desfăşurarea concursurilor pe diverse domenii de activitate (sportiv, cultural, ştiinţific, gastronomic, tehnic), concursuri care se vor derula atât la nivel liceal, cât şi la nivel municipal, între licee. Banii alocaţi de Primărie se vor folosi pentru buna organizare a acestor concursuri şi cumpărarea premiilor pentru câştigători.

Consiliul Judeţean al Elevilor va prezenta public în curând, exemple de activităţi la care elevii pot participa într-un număr cât mai mare, în cadrul celui mai mare şi smart proiect care se va desfăşura în municipiul Constanţa. În cadrul acestui proiect, urmărim să implicăm mulţi elevi, dornici să îşi demonstreze capacităţile intelectuale şi fizice, într-un mediu distractiv / educativ / serios / disciplinat şi modern“, menţionează Ştefanopol.

Primăria Constanţa a realizat un sondaj de opinie, pe pagina sa electronică, prin care întreba cetăţenii dacă sunt de acord cu finanţarea proiectului pentru tineret. După două săptămâni de votare şi 125 voturi înregistrate, 67 voturi reprezentând 54% au fost de acord, iar restul de 58 voturi, adică 46%, s-au declarat împotrivă.

Votanţii care au lăsat comentarii pe forum şi-au exprimat în majoritate opinia pentru folosirea banilor în alte scopuri edilitare, de care oraşul are nevoie disperată: „Mai bine faceţi ceva cu secţia de pediatrie a spitalului judeţean, altfel nu vom avea pe cine premia“, a scris Ramona Ilie, în timp ce un constănţean atrage atenţia că reşedinţa de judeţ „Constanţa arată ca un oraş scăpat de sub control, ca un oraş bombardat“

Vă mai recomandăm

Radu Mazăre, înfrânt de elevi. O lecţie în 11 paşi dată de juniorii democraţiei

Elevii din Constanţa au depus plângere penală la DNA împotriva primarului. Liderii elevilor: „Radu Mazăre ne-a spus că îşi bagă p... în Legea Educaţiei“

Elevii, mai aproape de postura de administratori ai şcolilor. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor susţine iniţiativa venită de la Constanţa

Constănţenii întrebaţi dacă sunt de acord cu finanţarea de 1 milion de euro pentru proiectul lui Mazăre

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările