Dezastrul edilitar din inima Constanţei. Ştefan cel Mare şi varianta în şantier, iar edilii visează la Bulevardul Madrid FOTO

Dezastrul edilitar din inima Constanţei. Ştefan cel Mare şi varianta în şantier, iar edilii visează la Bulevardul Madrid FOTO

Şantierul din centrul Constanţei FOTO M.I.

Este a doua vară când Constanţa îşi întâmpină turiştii cu un haos edilitar de care localnicii sunt exasperaţi. Strada Ştefan cel Mare, artera comercială din inima Constanţei, arată ca după bombardament, iar Bulevardul Tomis şi Varianta Aurel Vlaicu sunt sufocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalul bulevard al oraşului, Bulevardul Tomis, este gâtuit de lucrări de reparaţii şi alte avarii, iar varianta oraşului, Bulevardul Aurel Vlaicu, este un calvar, aici circulându-se pe mari porţiuni pe câte un fir. În aceste condiţii, Primăria Constanţa anunţă că vrea că amenajeze un nou bulevard ocolitor, numit Madrid, pentru descongestionarea traficului. 
 
 

Ştefan cel Mare, înfrânt 

 
Strada Ştefan cel Mare este impracticabilă din cauza lucrărilor de reabilitare care au început de peste un an şi care nu se finalizează nici în 2022. Tronsonul care traversează centrul oraşului, făcând legătura mării cu zona gării, este plin de gropi, cu guri nesemnalizate, cu ţevi aruncate aiurea, pericol pentru oricine nu îl parcurge pe lumină. Proiectul urbanistic, de reabilitare pietonală, pe o suprafaţă de aproximativ 15.800 metri pătraţi, prevede amenajarea de fântâni arteziene şi mobilier inteligent, iluminat public modernizat.
 
Valoarea proiectului, care cuprinde mai multe străzi din centru, este 89.854.757,70 lei, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Până când lucrările vor fi gata, la 30 iunie 2023, aproape toţi agenţii economici au pus lacăt pe uşă. 
 
Pe şantier nu s-a mai lucrat de peste două săptămâni. În vreme ce edilii spun că aşteaptă ca RAJA să înlocuiască ţevile pentru a nu strica apoi pavajul, reprezentanţii companiei de apă anunţă că, în mare parte, lucrările care ţineau de muncitorii săi au fost terminate şi că în prezent se mai lucrează la un singur tronson, urmând ca până la sfârşitul săptămânii lucrările să fie finalizate. 
 

Madridul din Constanţa

 
Un alt punct nevralgic al Constanţei este varianta ocolitoare a oraşului, parte din Bulevardul Aurel Vlaicu, la care se lucrează de ani. În fiecare zi sunt cozi nesfârşite de maşini, fiind artera care preia traficul care se descarcă de pe Autostrada Soarelui şi se îndreaptă spre staţiunea Mamaia. Aici, spune RAJA, sunt în derulare trei contracte de lucrări de reabilitare de conducte, magistrale şi staţii de pompare apă uzată.
 
În condiţiile în care artere importante ale oraşului sunt în şantier, departe de finalizare, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că se apucă de un nou proiect - Bulevardul Madrid, care va face legătura între periferii în mare dezvoltare imobiliară (Tomis Plus & Boreal - giratoriul de la Vivo Nord). În lungime de 2,7 kilometri, noul bulevard va dispune de patru benzi de circulaţie şi va costa 62 de milioane de lei. 
    

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările