Descoperă România dincolo de mitul lui Dracula, sâmbătă, pe plaja Radio Vacanţa din Mamaia

Descoperă România dincolo de mitul lui Dracula, sâmbătă, pe plaja Radio Vacanţa din Mamaia

Studenţiistrăini vor cunoaşte o altfel de ţară

Peste 60 de studenţi veniţi din 28 de ţări pentru a cunoaşte România dincolo de mitul lui Dracula se vor aduna sâmbătă, 23 august, între orele 17.00 şi 20.00 pe plaja din Mamaia, la evenimentul Global Village, organizat de AIESEC România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestarea, care face parte din proiectul internaţional “Discover România Beyond Dracula”, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, are menirea de a îmbunătăţi imaginea României la nivel internaţional şi naţional, în rândul populaţiei tinere, prin promovarea culturii şi patrimoniului naţional, dar şi prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor şi a oportunităţilor de voluntariat şi intershipuri profesionale în ţară şi în străinătate.

În cadrul evenimentului, tinerii vor avea oportunitatea de a-şi prezenta ţara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc şi vor avea oportunitatea să înfăţiseze noua imagine, una mai complexă, pe care şi-au conturat-o despre ţara noastră.

Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiţionale din fiecare ţară participantă şi degustări, în laboratorul Colegiului Comercial Carol I, dansuri tradiţionale din ţările partenere proiectului şi o expoziţie de fotografii realizate de internaţionali pe tot parcursul şederii lor în România şi care prezintă cele mai frumoase locuri din ţara noastră.

Fotografiile au fost deja incluse în articole jurnalistice pe care participanţii la proiect le-au elaborat şi pe care le-au publicat pe bloguri, reţele sociale şi chiar în ziare din ţările respective.

Cei 60 de tineri care vizitează ţara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se desfăşoară concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timişoara. Zona 2: Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piteşti. Zona 3: Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş).

“Îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii aflaţi pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenţi străini veniţi în România pentru a-şi construi o nouă imagine – una mai complexă – despre ţara noastră. La rândul lor, şi studenţii români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiect de tip Global Village, aceste ţări din care provin partenerii nostri şi evenimentul din Mamaia este unul ideal pentru a-şi alege următoarea aventură”, spune Izabela Catîru, Chief Marketing Officer AIESEC România.

Vă mai recomandăm:

Expoziţie foto: cum văd studenţii străini România, "dincolo de Dracula"

Bastionului Ţesătorilor va fi restaurat. Se vor ţine spectacole cu tematica Dracula

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: