Deputat AUR, despre traficul de coşmar în Constanţa: Poliţia a dat acordul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

De o bună perioadă de timp, traficul rutier din municipiul Constanţa a devenit un coşmar pentru conducătorii auto. Străzile cu sens unic şi multe lucrări la reţelele de apă şi agent termic au întins la maximum nervii şoferilor.

Primăria municipiului Constanţa a decis ca zeci de străzi să devină artere pe care se circulă într-un singur sens. 

Măsura face parte dintr-un plan al municipalităţii de resistematizare a traficului şi de sporire a numărului locurilor de parcare.

Doar că efectul nu a fost, deocamdată, cel scontat. 

Şoferii reclamă că multe zone sunt foarte aglomerate, indiferent de oră sau zi, iar acest lucru ar fi cauzat în special de străzile cu sensuri unice create de primărie.

Problema traficului rutier din municipiul Constanţa a ajuns şi în atenţia deputatului Dumitru Viorel Focşa (AUR). El i-a solicitat mai multe răspunsuri chestorului Adrian Constantin Glugă, şeful IPJ Constanţa.

Deputatul vorbeşte despre „gravele probleme de trafic din municipiul Constanta, generate de introducerea iraţională a zeci de sensuri unice de la începutul acestui an”.

„Inclusiv accesul către Spitalul Judeţean este serios îngreunat“, scrie în interpelare parlamentarul, din cauza sistematizării care cuprinde bulevardul Mamaia şi strada Nicolae Iorga.

Deputatul spune că Primăria Constanţa nu ar fi putut implementa acest plan care a dus la aglomerarea traficului rutier „fără avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa”.

În consecinţă, Dumitru Focşa solicită să-i fie comunicate motivele în baza cărora IPJ Constanţa a avizat propunerile primăriei de instituire a sensurilor unice de la începutul acestui an.

„A existat vreun studiu de impact sau vreo simulare asupra efectelor ce decurg din aceste schimbări drastice sau totul a fost făcut după ureche?”, întreabă parlamentarul.

Şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul Constantin Stoian, a declarat într-o emisiune la Dobrogea TV că de aproximativ 3-4 luni constat o creştere a numărului de autovehicule şi o aglomeraţie excesiv de mare. „Nu pot să-mi dau seama. Probabil că această măsură a implementării sensurilor unice nu dă rezultate”, a recunoscut comisarul Stoian. 

Citeşte şi:

28 de străzi din zona Delfinariu au devenit artere cu sens unic

Alte şase străzi din oraşul Constanţa vor fi cu sens unic

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite