Decizia judecătorilor: O biserică din municipiul Constanţa poate fi demolată

Decizia judecătorilor: O biserică din municipiul Constanţa poate fi demolată

Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanţa poate fi demolată

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. Judecătorii autorizează reclamantul să desfiinţeze lucrările pe cheltuiala Arhiepiscopiei Tomisului.

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au soluţionat procesul intentat Arhiepiscopiei Tomisului de Primăria Constanţa. Dosarul are ca obiect autorizarea de desfiinţare a unor lucrări ce vizează o biserică în cartierul Tomis 3 din municipiul Constanţa.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului. Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, spun magistraţii.

De asemenea, judecătorii autorizează primăria să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire în caz de neexecutare a obligaţiei în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei.

„Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se mai arată în decizie.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, biserica din zona Macul Roşu s fost ridicată imediat după venirea Arhiepiscopului teodosie în Constanţa. În anul 2002, s-a ridicat aici un „paraclis de lemn, cu o lungime de 21 de metri şi o lăţime de 7 metri”.

Biserica este cunoscută ca biserica „de pe trotuar”, fiind una dintre mai multe locaşuri de cult construite de Arhiepiscopie fără nicio autorizaţie.

În urmă cu câteva luni, preotul Ciprian Stanca, de la o biserică din aceeaşi zonă, a fost condamnat penal definitiv la închisoare cu suspendare deoarece a continuat ridicarea unei biserici fără a avea autorizaţie de construire.

Citeşte şi:

Preotul care a ridicat o biserică fără autorizaţie a fost condamnat. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările