De unde vine numele Cadrilaterului. Dobrogea de la sud de Dunăre a fost pierdută definitiv de România în cel de-Al Doilea Război Mondial

La data de 7 septembrie 1940, România pierdea - încă o dată şi definitiv - Dobrogea de la sud de Dunăre. Tratatul de la Craiova, semnat de România şi Bulgaria, consemna că regiunea dobrogeană urma să revină pentru totdeauna Bulgariei.
Greseala originara a Romaniei a fost in 1878, la trasarea frontierei intre cele doua tari;desi Silistra era oferita Romaniei, reprezentantul nostru-imi scapa numele-refuza, argumentand ca Silistra cu hinterlandul ei sunt mai mici decat propria mosie.Asa ca am ramas si fara Silistra, romanicul Durostorum!Nu vad absolut nici un argument favorabil cedarii Cadrilaterului Bulgariei;iar "tratativele" de la Craiova au fost un fel de dictat, comparabil cu cel de la Viena.Daca s-ar fi tratat serios, atunci sub nicio forma Silistra si litoralul nu trebuiau cedate.Ce negociere e aceea in care unei parti i se acorda integral ce-si doreste?Daca le-a fost mila de Bulgaria-cedandu-i teritoriul agricol de stepa-de ce au cedat Silistra si litoralul?Si-au batut joc toti vecinii:URSS, Ungaria pana si mica Bulgarie!.
Inaintasii nostri au fost atat de "priceputi" incat au reusit sa piarda Cadrilaterul fara a opune vreo mare rezistenta militara si politica.
@pârciu: maestre, te rog enorm, nu mai mima ca esti român....puti mult prea evident a trol! Inaintasii tai sigur sunt din ceata lui attila sau din triburile din urali, tu nu ai nimic in comun cu românii! Eu, ca român, afirm ca aventura Cadrilaterului a fost o greseala a unor diletanti ce am platit-o poate prea scump dupa aceea. Cat despre tine, pârciule, am convingerea ca si acum, mama ta cand te priveste, are regrete ca la acea vreme singura metoda de a scapa de un foetus nereusit ca tine era avortul.
D Sorine: daca cineva isi permite sa va i-a peste picior "tipati ca din gura de sarpe" dar daca voi luati pe cineva peste picior atunci acel gest este un gest absolut normal.................... tu cum crezi:?:) e normal asa per total o asa atitudine?:) nu de alta ca sa imi fie clar tu cum gandesti.
kedves faszika. Iti spun eu cum nu gandesti tu...."by default", tot timpul. Te gandesti sa te faci avocat? dupa ce ai realizat ca pana si mecanica-i prea grea pt tine....dar ce vorbesc de mecanica cand tu nu stii socoti aritmetica simpla. Sa-ti trimit link-ul cu postarea ta?
Javrila, te intrebasem ceva pe tine ?:) mai " Talibanii si AL Quaida" is actionati din umbra de catre Evrei si americani!:) " cu "troli mici si tembei" nu am eu treaba:) imi ramane sa rad cu pofta de perlele ce le debitezi:))))))))))))))))
Michiu Stefan, Dobrogea a revenit României în urma tratatului de la Berlin din 1878. Reprezentanţii României nu au fost admişi la negocieri, fiind consideraţi reprezentanţii unei ţări imature. Doar ce-şi declarase independenţa în 1877 şi trecuse trecuse Dunărea împotriva turcilor, după ce aceştia bombardasera localitaţi româneşti. Contele Andrasy (1) a insistat ca Dobrogea să fie acordată României. Austria era interesată să aiba controlul Dunării şi ieşire la Marea Neagra. Austria a mai dobândit şi Bosnia de la imperiul otoman. România nu a cedat întreg Cadrilaterul ci a păstrat puţin peste 1000 Kmp. În fiecare an, suprafaţa României creşte cu 25 - 30 Kmp. În principal, Dunărea ciopleşte malul bulgaresc si transporta în Marea Neagra creând insule. Nu cred ca este cazul să ne pizmuim neamurile europene din sud! 1. Count Gyula Andrássy de Csíkszentkirály et Krasznahorka (8 March 1823 – 18 February 1890) was a Hungarian statesman, who served as Prime Minister of Hungary (1867–1871) and subsequently as Foreign Minister of Austria-Hungary (1871–1879). Andrássy was a conservative; his foreign policies looked to expanding the Empire into Southeast Europe, preferably with British and German support, and without alienating Turkey. He saw Russia as the main adversary, because of its own expansionist policies toward Slavic and Orthodox areas. He distrusted Slavic nationalist movements as a threat to his multi-ethnic empire.