De ce trupul lui Iulian nu a fost depistat de sonar. Primele explicaţii ale Poliţiei de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Dobrogea
FOTO: ISU Dobrogea

La numai 24 de ore de la descoperirea cadavrului copilului de 8 ani din satul Pecineaga, ies la iveală şi primele detalii care dovedesc faptul că autorităţile au acţionat în unele cazuri fără nicio logică.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa a fost instituţia care a coordonat căutările lui Iulian Alexandru, copilul din localitatea Pecineaga, dispărut de la domiciliu pe 2 noiembrie. trupul bbăiatului a fost găsit după 6 zile într-un bazin cu dejecţii aparţinând unei ferme de lângă sat.

Poliţiştii spun că au vizionat imaginile surprinse de cele 42 de camere video ale primăriei, au audiat martori, au scotocit în imobile din Pecineaga şi din satele Vânători, Arsa, Dulceşti, dar şi la fermele din împrejurimi. sute de oameni au fost angrenaţi în acele zile în operaţiunile de căutare.

Treptat, indiciile au dus ancheta către acele bazine unde a fost şi găsit trupul copilului. Imediat, IPJ Constanţa a anunţat că a solicitat sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis un sonar pentru căutarea în bazine. Aceeaşi poliţişti de frontieră ajutau şi cu aparate de termoviziune sau cu infraroşii pentru căutările din împrejurimi.

De ce nu a fost depistat trupul copilului deşi bazinul fusese periat cu sonarul? În conferinţa de presă de vineri, 8 noiembrie, Constantin Dancu, comandantul IPJ Constanţa, dar şi colonelul Daniel Popa, şeful ISU Dobrogea, nu au ştiut să răspundă, trimiţându-ne să cerem informaţii de la Poliţia de Frontieră.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au declarat pentru „Adevărul” că „sonarul nu este un dispozitiv dedicat căutării de corpuri umane, a fost folosit ca şi optiune alternativă, fiind încercate mai multe soluţii la faţa locului. De asemenea, acest tip de misiune nu intră în specializarea noastră, însă, în calitate de forţă de ordine publică, alături de celelalte autorităţi, atunci cand am fost solicitaţi, am venit în sprijin. De exemplu: aparatura de vedere pe timp de noapte si echipaje pentru căutarea copilului la momentul dispariţiei”.

Pe aceeaşi temă:

Cazul copilului mort la Pecineaga demostrează lipsa dotărilor ISU. „Nu avem pregătirea şi nici echipamentul necesar”

VIDEO Filmul ultimelor clipe din viaţa lui Iulian. Drama de la Pecineaga se poate repeta oricând

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite