De ce nu trebuie să poarte urmaşele Evei haine bărbăteşti. Ce spune Biblia despre ţinuta femeii creştine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În biserică femeile trebuie să intre cu capul acoperit FOTO Mediafax
În biserică femeile trebuie să intre cu capul acoperit FOTO Mediafax

Toţi credincioşii ştiu că atunci când intri în Casa Domnului trebuie să ai o ţinută potrivită, însă de pe un site de profil aflăm că femeia creştină ar trebui să-şi plece privirea în pământ şi atunci când vede o urmaşă a Evei purtând o rochie prea scurtă.

„Dacă o femeie creştină vede în biserică sau pe stradă o altă femeie purtând rochia prea scurtă, atunci trebuie să-şi îndrepte privirile-n pământ şi să nu se uite lung la picioarele ei, dar mai degrabă să cerceteze în adâncul inimii sale să vadă dacă e mai de treabă“, aflăm dintr-un articol postat pe „Altarul credinţei“, care citează site-ul http://www.spiritualite-orthodoxe.net.

Biblia spune că femeile creştine trebuie să urmărească simplitatea şi modestia în îmbrăcăminte, îmbrăcându-se în mod cuviincios şi nu cu îmbrăcăminte scumpă şi costisitoare. Ce înseamnă acest lucru? Femeile trebuie să evite haine transparente, rochiile scurte sau strâmte pe corp.

O altă pildă este aceea că femeile nu pot purta îmbrăcăminte bărbătească, în legea lui Dumnezeu stă scris: „Femeia sa nu poarte îmbrăcăminte bărbătească şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.”

Conform Bibliei, spune Altarul credinţei, era un articol de îmbrăcăminte pentru preoţi care purtau pantaloni din în. Urmaşele Evei nu puteau purta panataloni, căci ele nu le era îngăduite să slujească ca preoţi la templu. 

Până la începutul sec. XX, panatalonul era o îmbrăcăminte specific bărbătească, până când „starurile” din Hollywoodul anilor 1930, îşi permiteau să îi poarte, pantalonii au fost utilizaţi şi de mişcarea sufragetelor (femeile care cereau dreptul la vot) pentru a simboliza lupta lor pentru egalitatea cu bărbaţii.

Biblia vorbeşte că femeile trebuie să aibă părul lung, apostolul Pavel prin inspiraţie spune: „Iar orice femeie care se roagă sau profeţeşte cu capul neacoperit îşi dezonorează capul, pentru că este ca şi cum ar fi rasă. Pentru că, dacă o femeie nu se acoperă, să se şi tundă; iar dacă este ruşinos pentru o femeie să se tundă sau să se radă, să se acopere... Dar dacă o femeie are părul lung, este glorie pentru ea; pentru că părul lung îi este dat drept voal”. 

Vă mai recomandăm:

O poveste despre Dumnezeu şi comunişti. Cum au reuşit credincioşii să apere biserica din Năvodari de buldozerele trimise de Ceauşescu să o doboare

Securitatea şi obsesia pentru Vatican, pepinieră de preoţi-spioni pentru SUA. Episcopul Gerald O' Hara, americanul pe care n-au reuşit să-l omoare

Taina luminii din noaptea de Înviere. De ce mâncăm pască şi ouă roşii în ziua sfântă de Paşti

Motivele ascunse care îi fac şi pe oamenii de succes să se retragă la mănăstire - cum ne încolţeşte în minte gândul de a fi doar cu Dumnezeu - explicaţiile preoţilor

ANALIZĂ Cele 30 de erori judiciare din Procesul Mântuitorului Iisus Hristos, care stau la baza creştinismului

Sirian botezat întru Hristos. Povestea lui Molo, musulmanul care a devenit creştin la 58 de ani

Maica Domnului ar fi avortat?

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite