Davide Bigoni, profesor la Universitatea Trento din Italia, va primi titlul de Doctor Honoris Causa de la „Ovidius“ Constanţa

Davide Bigoni, profesor la Universitatea Trento din Italia, va primi titlul de Doctor Honoris Causa de la „Ovidius“ Constanţa

Davide Bigoni

La propunerea Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa profesorului Davide Bigoni, de la Universitatea Trento din Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivitatea va avea loc în data de 3 decembrie, de la ora 12.00, la Sala Senatului.
 
Profesor universitar doctor inginer Davide Bigoni este un ilustru reprezentant al şcolii de inginerie mecanică.  
În studiile domniei sale sunt utilizate instrumente avansate de matematică: teoria potenţialilor complecşi, tehnici de omogenizare, ecuaţii integrale şi analiza asimptotică.
 
Activitatea de cercetare a profesorului reprezintă dezvoltarea unui domeniu de frontieră al ştiintei, prin introducerea unei noi perspective în abordarea fenomenului de perturbaţie şi instabilitate materială în Mecanica Solidelor, prin explicarea comportamentelor materiale sau prin descoperirea unor noi fenomene, cum ar fi, de exemplu, flambajul în tensiune, fenomenul flutter indus de frecare, inventarea unui nou ansamblu „scară - braţ” sau unui nou acuator de torsiune.
 
Profesorul Davide Bigoni a avut colaborări cu industria, iar în ultimii trei ani a câştigat trei contracte de mixte de cercetare, având ca parteneri mediul academic şi industria din UE, precum şi renumitul ERC Advanced Grant „Instabilities ERC-2013-ADG-340561-INSTABILITIES”. 
 
În prezent, este profesor titular la Universitatea Trento şi directorul grupului de Mecanica Solidelor şi a Structurilor - cel mai renumit din Italia şi printre cele mai puternice din lume.
 
 
citeste totul despre: