VIDEO Cursă neobişnuită la Venus. O maşină de lux s-a întrecut cu două motociclete, un elicopter şi un avion

O maşină de lux se ia la întrecere cu două motociclete, un elicopter şi un avion

Strada dintre staţiunile Venus şi Saturn s-a transformat în pistă de curse. O maşină de 100.000 euro concurează cu cele mai rapide motociclete de serie din lume. Întrecerea ar fi fost una obişnuită dacă la ea nu s-ar fi înscris şi un elicopter Cabri şi un avion Yak 52. Cei doi kilometri ar trebui parcurşi în mai puţin de două minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cursa de astăzi este o avanpremieră la Show-ul aviatic care are loc în weekend la Mangalia şi Tuzla. Ea a fost pusă la punct de Primăria Mangalia, Poliţia Locala şi reprezentanţii aerodromului Tuzla. Iată şi bolizii care vor lua parte.
 
Suzuki Hayabusa este supranumită cea mai rapidă motocicletă de serie. Poate să atingă o viteză de până la 312 kilometri pe oră. Hayabusa este cuvântul japonez pentru "şoim călător", pasărea care poate să atingă în picaj viteze de peste 300 km/oră. Motocicleta va fi condusă de Sorin Herea, 32 ani care este şi un pilot cu experienţă. El are 1200 ore de zbor la activ.
 
Honda VFR este a doua motocicletă care va parcurge distanţa de 2 kilometri. Ea va fi condusă chiar de comandantul Aeroportului Tuzla, Adrian Vasilache.
 
Una dintre apariţiile inedite este Elicopterul Cabri G2 - un aparat de zbor cu două locuri propulsat de un motor de 180cp. Elicopterul a zburat prima dată în anul 2005, pentru ca un an mai târziu să stabilească trei recorduri mondiale la clasa elicopterelor de sub 500 kilograme. Aparatul de zbor, care poate să urce până la 3000 metri în mai puţin de 7 minute, va fi pilotat de Vasile Chivu. 
 
Avionul Yak 52 este o altă vedetă a cursei de la Venus. Aparatul va fi pilotat de Dan Ştefănescu, un pilot cu peste 10500 ore de zbor. Ştefănescu se poate lăuda cu un palmares deosebit. El este comandant de Boeing 737 la Tarom, a fost component al Lotului Naţional de Acrobaţie şi în anii 1997 şi 1998 a devenit Campion Naţional de Acrobaţie şi Aterizare la Punct Fix şi Maestru al Sportului.
 
Apariţia cea mai spectaculoasă a zilei este maşina care vrea să întreacă tot ce mişcă este un Jaguar XKR-S. Bolidul de aproape 100.000 euro are un motor de 550cp şi un şofer pe măsură - modelul Roxana Ciuhulescu.
 
La final, întrecerea nu a avut un câştigător clar. A fost doar un show menit să demonstreze o scenă demnă de un film de acţiune în viaţa reală, pe litoralul românesc.
 
 
 

 

Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările