Cursă de galop, în weekend, la Herghelia Mangalia. Participarea la „Cupa de Toamnă 2013“ este internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima cursă internaţională de galop are loc sâmbătă, 12 octombrie, la Hipodromul Mangalia. Cupa de Toamnă 2013 se desfăşoară în premieră, după un deceniu în care hipodromul a fost închis şi lăsat în paragină. Actualmente reabilitată parţial, incinta hipică va găzdui competiţia, care va avea premii pentru 5 categorii.

La Cupa de Toamnă 2013 vor fi acordate: Premiul Hergheliei Mangalia pentru cai Pur Sânge Englez  3-5 ani - 1400 metri; Premiul Consiliului Judeţean Constanţa pentru cai Pur Sânge Arab  3-4 ani - 1200 metri; Premiul Primăriei Mangalia pentru cai Pur Sânge Englez 3-5 ani - 1400 metri; Premiul Hippontica pentru cai Pur Sânge Arab 3-4 ani - 1200 metri; Premiul Dr. Ion Apahidean pentru cai Pur Sânge Englez 3-5 ani - 1400 metri. La fiecare categorie, premiul I va fi răsplătit cu 1.800 lei, premiul al II-lea - cu 1.200 lei, iar premiul al III-lea - cu 800 lei.

Organizatori sunt Asociaţia Crescătorilor de Cai din Dobrogea Hippontica şi Consiliul Judeţean Constanţa. Lungimea pistei de galop este 1.800 metri cu o lăţime de 18 – 20 metri, cu sol argilos tasat, fără vegetaţie.

Cum se derulează cursele

Caii pornesc cursa din poziţie statică. Reprizele se aleargă la mâna dreaptă, la start se preznită cel mult 6 cai pe reprize. Startul se realizează cu bandă elastică. Reprizele se aleargă în galop fără ca vreun cuplu călăreţ-cal să împiedice un alt cuplu. Jockeii pot folosi toată lăţimea pistei în timpul reprizei în aşa fel încât nu au voie să pună în pericol integritatea corporală a cailor şi a jockei-lor.

Câştigătorul reprizei este cuplul care trece primul linia de sosire. Derularea curselor este supravegheată şi arbitrată de  către juriul de concurs.

Fiecare cal va avea paşaport valabil şi actualizat precum şi certificate sanitare veterinare de transport.  Nici un cal nu coboară din mijlocul de transport până ce medicul veterinar oficial de concurs nu a preluat actele sanitare-veterinare şi paşaportul.

Fiecare jockeu va purta obligatoriu tocă sau cască specială, cazacă specifică formaţiei, pantaloni de călărie şi cizme. Se pot purta veste de protecţie, mănuşi sau ochelari. Utilizarea unei cravaşe de mici dimensiuni este admisă. Numerele de start vor fi puse la dispoziţie de către organizatori. Se admit şei de galop, şei de agrement sau de obstacole cu frâie şi zăbăluţe simple, dar nu se admit şei western. 

Vă mai recomandăm

Herghelia de la Mangalia, redeschisă după 10 ani publicului. Mazăre a apărut în frac, joben şi baston


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite