Cum au sfârşit navele de agrement „Luceafărul“ şi „Steluţa“. În perioada comunistă, ambarcaţiunile erau celebre pentru plimbările pe lacul Siutghiol

Cum au sfârşit navele de agrement „Luceafărul“ şi „Steluţa“. În perioada comunistă, ambarcaţiunile erau celebre pentru plimbările pe lacul Siutghiol

Nava de agrement Steluta

Ambele nave au fost comandate de Întreprinderea de Hoteluri şi Restaurante „Mamaia“ Constanţa, fiind utilizate pentru plimbări de agrement pe Lacul Siutghiol.

Ştiri pe aceeaşi temă

În iulie 1964 au fost lansate la apă navele de pasageri şi agrement „Luceafărul“ şi „Steluţa“. Ambele ambarcaţiuni de agrement, gemene, au fost construite la  Şantierul din Olteniţa. Fiecare dintre ele aveau o lungime de 23,40 m, un echipaj format din cinci membri şi puteau transporta 70 persoane, scriu Corina Apostoleanu şi Constantin Cumpănă în volumul „Amintiri despre o flotă pierdută“.  
 
În februarie 2010, nava de agrement „Luceafărul“ s-a scufundat în Lacul Siutghiol. Proprietarul navei de pasageri a descoperit dezastrul la primele ore ale zilei, cu ocazia vizitei zilnice pe care o efectua cu scopul de a verifica starea navei.
 
El a susţinut că nu cunoaşte cauzele naufragiului şi a dat vina pe condiţiile meteorologice extreme, respectiv gheaţa care a afectat chila şi a provocat o spărtură suficient de mare ca apa să inunde nava şi să o scufunde mai mult de jumătate în apele lacului constănţean. Ulterior, nava a fost dezeşuată. 
 
 
Turişti la braserie. În spate, Nava Steluţa
 
 
Nava Luceafărul distrusă de o furtună Arhivă Adevărul 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările