Cum se prepară pâinea de mălai, un produs „tare săţios“, ideal pentru perioada când stai în casă

Cum se prepară pâinea de mălai, un produs „tare săţios“, ideal pentru perioada când stai în casă

Pâine de mălai                                                  FOTO: Horia Şimon/Clubul Gastronimic Transilvan

Pâinea de mălai se poate prepara în orice gospodărie, mai ales că ingredientele se găsesc pe rafturile din fiecare cămară.

„Cu siguranţă în perioada asta avem destulă făină prin casă, şi cred că avem şi nişte făină de mălai”, spun specialiştii de la Clubul Gastronomic Transilvan.

De aceea, reţeta prezentată pe pagila lor de Facebook este cu făină de mălai.

„Pâinea asta de mălai este tipică Americii de Sud şi e tare săţioasă, ne asigură cei de la Clubul Gastronomic Transilvan.

Ingrediente:

  • făină de mălai - 1 kilogram
  • ulei de floarea soarelui - 100 ml
  • ceapă - 2 bucăţi
  • sare de mare - o linguriţă
  • telemea de vaci - 0,5 kilograme
  • ouă - 6 bucăţi
  • lapte - 1 litru
  • boabe de porumb fierte (opţional)


Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt, apoi se căleşte în ulei. Când s-a înmuiat, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu restul ingredientelor şi se omogenizează până obţinem un „aluat” vâscos, semi-lichid.

Compoziţia se pune într-o formă de chec şi se coace la cuptor circa o oră.

Se serveşte ca gustare caldă, dar mai ales lângă preparate lichide.

Poftă bună!

Pe aceeaşi temă:

FOTO Papa Francisc, impresionat la Blaj de prăjitura cu mălai. „Este desertul săracului pe tot globul pământesc“

Jumătate din masa de Revelion ajunge la gunoi. Ce trebuie să facem pentru a evita risipa alimentară

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: